8. jan, 2018

Likeur primeur?

Er is een nieuwe likeur op de markt, schijnt erg lekker te zijn en is van Duitse makelij. De nieuwe likeur heet Neuken, en is daarmee direct al het primaire doel van de Reclame Code Commissie geworden.
En dat is best raar, oké de naam is wel wat apart maar dat hoeft toch geen probleem te zijn?
Maar toch het wordt niet lichtvaardig opgevat, de slogan "door de week een bakkie pleur" en in het weekend Neuken Likeur, lijkt mij vrij normaal ik zie er echt helemaal geen kwaad in?
En de slogan "het leven is een kwestie van nemen en genomen worden" sluit wat mij betreft wel aan bij de naam van dit product. Wat is het probleem?

De foto met een man op kantoor en een lekker glaasje likeur, waaronder de tekst staat "Neuken in de baas zijn tijd" is wat mij betreft heel duidelijk.
Maar nee onze reclame politie vind van niet, en vind het allemaal een kwestie van goede smaak en goed fatsoen.
Dat vind ik echt heel raar, hoezo bepaalt de Reclame Code Commissie tegenwoordig hoe een product mag heten?
Artikel 7 van de alcohol code bepaalt dat er geen alcohol consumptie tijdens werk situaties mogen worden afgebeeld, dus die man op kantoor dat kan echt niet.
Ik moet er weer smakelijk om lachen, commissies die hun zorgen uitspreken over iets, wat genoemd is naar iets, dat op de hele wereld te pas en te onpas wordt gedaan?

Hebben we weer niks beters te doen?
Ik bedoel toen de Duitse likeur stoker de drank maakte, en deze proefde kwam
het woord neuken kennelijk in hem op, en besloot hij de drank ernaar te noemen. Who cares, ik denk gewoon een "taal probleempje". Wist deze Duitse fabrikant veel? Hoe kon hij nou weten wat dit woord in het Nederlands betekend? We moeten gewoon niet zo moeilijk doen, is het woord neuken nou echt zo erg? Tuurlijk niet dus gewoon in de schappen ermee en verkopen maar.
Geen aandacht aan schenken, wat maakt het nou uit?
Ik weet nog wel een leuke reclame tekst "Neuken in de keuken" hetgeen slaat op het gebruik van deze likeur in de keuken bij het koken.

Heb trouwens even geproefd, maar de smaak is ronduit Kilo Utrecht Tango!

Eppo

 

Opmerkingen

09.01.2018 19:58

Ruud

Ik weet er nog een: Als het begint te jeuken, is het rijd voor neuken!