23. jan, 2018

Ingeluisd!

In al die jaren dat ik op deze aarde rondloop, zijn er al heel veel diersoorten verdwenen. Uitgestorven heet dat, weg voor altijd.
Maar er is een heel klein diertje dat altijd de dans om uit te sterven ontspringt.
De Hoofdluis, daar heb ik het over, misschien wel het meest ontwikkelde dier op de aarde. Iedere keer als de mens iets verzint om Hoofdluis uit te laten sterven. Komt het kleine diertje met een nieuwe oplossing om dit tegen te gaan. Innovatie ten top! Even dacht ik, nu zijn ze er geweest, door al die luizen capes aan de kapstokken op de scholen.
De arme diertjes konden niet meer van de ene jas naar de andere lopen, de gladde luizen capes zorgde ervoor dat de jas van een ander niet meer bereikbaar was.

Een catastrofe dreigde in Luizenland, dit kon zo niet langer. Maar het Luizenvolkje is super innovatief. Ze denken in mogelijkheden en niet in problemen.
Ze ontdekten dat schoolkinderen tegenwoordig bijna allemaal een mobiele telefoon hebben. En met een mobiel kun je foto's maken, ook van jezelf met anderen, Selfies heet dat! Hoofdjes bij elkaar en hupsakee Luisjes rennen maar! Zo komt het toch nog goed met de Hoofdluis, het zou toch jammer zijn als er weer een diersoort verdwijnt?
Leven en laten leven, geld toch ook voor de Hoofdluis? Ook dat zijn levende wezens! Daarom is het goed dat er mobieltjes zijn, en dat onze kinderen er ook volop gebruik van maken. Het ondersteund het behoud van onze Fauna!
En dat is heel wat waard, tenminste dat vind ik van wel!

Als je goed kijkt naar een Hoofdluis, dan zie je wat een mooi beestje het eigenlijk is. Peervormig lijfje met 6 pootjes en 2 voelsprietjes, hoe mooi is dat?
Ze leggen hun eitjes tegen een haar aan, en plakken hem dan heel goed vast.
Kom er maar eens op? Ze eten een beetje bloed wat ze opzuigen uit de hoofdhuid. En dat kan wat irritatie veroorzaken? Maar dat is dan ook alles.
Leven en laten leven, gun een ander ook wat!
Het gaat de hoofdluis goed, en er is weer een diersoort voor uitsterven behoed. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Heb je jeuk in je haar, ach het is het Luisje maar!

Eppo