20. feb, 2018

50 plus 2 wielen!

Heeft u het ook gehoord of gelezen?
Het wordt druk op de Nederlandse wegen, steeds meer 50 plussers kopen een motorfiets, en halen hun motorrijbewijs.
Hoe zou dit komen? Dat is eigenlijk heel simpel.
Het komt het meeste voor bij mannen, en het werkt als volgt.
Een man die ouder wordt, merkt dat er veranderingen gaan plaatsvinden in zijn lichaam, meestal zo rond zijn vijftigste levensjaar.
De man ondergaat een enorme hormonale verandering in zijn lichaam.
Zijn testosteronspiegel gaat omlaag, en dat heeft zo zijn consequenties.
Je voelt je veel minder het Haantje, en je ziet er niet meer uit als een Adonis.
Natuurlijk de sportschool kan het nog een tijdje verhullen, spieren kun je tenslotte oppompen. Maar uiteindelijk treed het verval in.

Wat doe je dan als man? Je wilt er natuurlijk nog steeds bijhoren.
De Chickies zien je niet zo vaak meer staan, dus zoek je een compensatie.
Je bent tenslotte een man, voor de een is het een dure auto, voor de ander een motorfiets, en sommige mannen zoeken het in hun kleding. Er is behoefte aan een stukje erkenning van het andere geslacht.
Vergelijk het maar eens met een mannetjes Hert, die jarenlang alle hindes voor zichzelf had. Opeens komt er een jonge Bok die hem van de troon stoot, en het is gebeurt met zijn heerschappij.
Bij mensen gaat het anders, mensen geven het niet graag toe dat het allemaal niet zo goed meer werkt. Het ongemak is er wel maar men wil het niet weten.

Wij mannen, alles gaat hangen, en wat ooit omhoog kon, wil ook niet meer zo goed. Je wordt ouder het hoort erbij. Nee dat nooit, dus kopen we massaal motoren, met een helm op je kop zien de Chickies niet dat je een oude verschrompeld hoofd hebt. Het strakke motorpak verhult je bierbuik en laat je eruit zien alsof je een God bent. Je bent een echte Dare Devil, de meisjes kijken weer naar je, en het voelt alsof je weer 18 jaar oud bent!
Compensatie heet dit met een mooi woord, thuis pakken we de Viagra wel weer, maar onderweg ben je de echte held.
Het is iets natuurlijks, het wat oudere Hert probeert de bronstige jonge Bokken uit de buurt te houden, om de hindes voor zichzelf te hebben.
Is het een probleem? Nee natuurlijk niet, en het is ook nog goed voor de economie. Dus dat is op zich al heel mooi. Ikzelf heb de kriebels nog niet gevoeld en hoef nog niets te compenseren.
Maar als het komt........nou ik ben er klaar voor!

Hou je de luier niet meer droog, en gaat de slagboom niet meer omhoog, koop een motor, want dan.....blijf je een echte man.

Eppo