6. mrt, 2018

Reigers!

Het gebeurde van de week in Den Haag.
Toen ik het las kon ik mijn ogen niet geloven, ik heb het artikel wel 3x gelezen!
Zwerver eet Reiger stond er boven? Het blijkt dat een Russische dakloze een Reiger had gevangen, geslacht en geroosterd boven een vuurtje.
Tijdens het oppeuzelen werd de man gesnapt door de politie.
Een Reiger opeten? So What hoor ik u denken?
Nou dat zal ik u vertellen wat ik hier van vind!
Voorop gesteld, ik begrijp het volkomen dat als je honger hebt, je iets wilt eten. Maar een Reiger? Kom op zeg! Waarom wil je die eten?
Kennelijk is een Reiger een delicatesse, tenminste in Rusland, want deze zwerver wist precies wat hij deed. Als een roofdier heeft hij zich op de arme vogel gestort, en vakkundig geslacht en geplukt.

Ik vind dat echt niet kunnen, je kunt dan wel zwerver zijn maar van onze Reigers blijf je af! Een Reiger is een beschermde diersoort.
Het zou een mooie boel worden als iedereen in Nederland, maar een beetje Reigers gaat lopen eten. Dat zou toch belachelijk zijn?
Dat komt maar een beetje ons land in gelopen, om zich te goed te doen aan onze beschermde diersoorten.
En dat terwijl als je zwerver bent, in een grote stad als Den Haag? Je gewoon op moet passen om niet te bezwijken aan Obesitas. Zoveel voedsel ligt er voor het oprapen.
Een kleine rondgang langs de afvalbak van de MC Donalds levert je al gauw een half Happy Meal, 3 Kipnuggets en een halve Angusburger op!
Nog een kwart milkshake voor de dorstige keel en je hebt weer gegeten?

Maar nee hoor Fastfood is te min, een beetje Clochard wil geen voorgekauwd voedsel, maar iets wat een vrije uitloop heeft gehad.
Iets uit de wilde natuur, nog niet verknoeid door de menselijke hand.
Zouden die zwervers dan niet weten wat zo'n Reiger allemaal eet?
Vissen, een dooie rat, of een stuk van een of ander kadaver, jonge eenden kikkers. En dat eet je dan op?
Ik vind het eten van Reigers ronduit idioot, en slecht voor onze natuur.
Stel je een park voor met zwervers die allemaal op een Reigertje lopen te knagen? Dat zou toch vreselijk zijn?
Ik hoop dat de politie zwaar straft, want straks houden we geen Reigers meer over? En dat zou ik vreselijk vinden! Ik weet Reigers kunnen oer vervelend zijn en alles onderschijten, maar ik wil ze toch echt niet missen.
De zwerver is aan de vreemdelingen politie overgedragen, hij wordt terug gestuurd. Op zich een triest verhaal voor de man maar een zegen voor de Reigers.

Schijt de Reiger op je kop, geniet ervan, want als de Russen komen, eten ze ze op!

Eppo