17. mei, 2018

Pikpraat!

Ik las het deze week op het internet, ik kende het begrip nog niet?
Maar Pikpraat is een ander woord voor Sexuele Straat Intimidatie.
En dat is een mond vol, dus hebben we het maar afgekort.
Pikpraat is een serieuze zaak, en het is bij de wet verboden.
Niet zozeer het praten over een Pik, maar Pikpraat is eigenlijk het nasissen,en naroepen van meestal het andere geslacht, op een niet zo'n frisse manier. En dat is nu dan bij de wet verboden!
Halleluja eindelijk, hier hebben we heel lang op moeten wachten.
En helpt het? Dat moet nog blijken.
In sommige grote steden is er ware jacht ontstaan op z.g.n. Pikpraters.
Hele kuddes met Boa's worden ingeschakeld om Pikpraters op heterdaad te kunnen betrappen.

Er worden zelfs Lokboa's ingezet, we krijgen ze wel die sissers!
Vangst tot nu toe 1 lekke fietsband en 2 papegaaien!
Alle gekheid op een stokje, als je als vrouw wordt nagesist, of wordt nageroepen dat je een bepaald beroep zou uitoefenen, is natuurlijk echt niet leuk. En nu is het ook nog bij de wet verboden, tenminste in Rotterdam.
Want daar is het echt erg? 84% van de Rotterdamse vrouwen heeft er wel eens last van. Daarvan is zeker 40% heel erg blij om een keertje nageroepen te worden! Maar ja het mag nou eenmaal niet.
Als je binnenkort in Rotterdam bent en je ziet een leuke vrouw in sexy kleding? Zeg dan vooral niet "SSSSOOO dat ziet er goed uit," want je bent de pineut!
190 euro boete aan je broek, want dat is de boete die je krijgt.
Pikpraat is een serieuze zaak, notoire Pikpraters ontkennen altijd als ze worden betrapt. Dat is de aard van het beestje, doe je helemaal niets aan.

Ik heb zelf altijd geleerd dat schelden en dergelijke geen pijn doet, en heb geleerd om dergelijke opmerkingen te negeren.
Als iemand naar mij zou sissen, dan sla ik zijn voortanden eruit! Zo heeft hij voor altijd een goed excuus om te sissen.
Dat zal hem leren om te Pikpraten! Zijn ze nou helemaal?
Ach mensen die mij kennen weten wel beter, ik ben geen agressor dat is niets voor mij. Het lijkt mij verstandig om voorlopig uit 010 weg te blijven.
Toch is het goed dat er eindelijk een keer wordt opgetreden tegen deze vorm van intimidatie, of het gaat helpen? Denk het niet!
Het zou beter zijn om tongen uit te rukken, maar ook dat is lastig omdat de persoon in kwestie dan alleen nog maar kan sissen.
Tegen vrouwen die het overkomt kan ik alleen maar zeggen, wordt er naar je gesist, zeg dan " hé wat een goede fietspomp imitatie?"

Pikpraat is een verboden taal, wisten we eigenlijk al, toch normaal?

Eppo