11. sep, 2018

Stilzwijgend!

Sst....... stil houden..... niet over praten, dat moeten de diplomaten hebben gedacht toen ze Sinterklaas gingen spelen in Syrië.
En Sinterklaas hebben ze gespeeld, wat een mooie cadeaus hebben ze uitgedeeld. Terwijl de pensioenen worden gekort en alles duurder wordt, ouderen in de verdomhoek worden gestopt, hebben diplomaten ervoor gezorgd dat de oorlog in Syrië niet zo snel zou gaan stoppen. Ja dat zou toch zonde zijn? Een oorlog stoppen terwijl de helft van de bevolking nog leeft? Je moet er niet aan denken. Nederland doet graag aan ontwikkelingshulp, dus leverde zij jarenlang wapentuig, voertuigen en al wat er nog meer nodig is om oorlogje te spelen. Groeperingen van allerlei allooi konden op de steun van Nederland rekenen. Zij jaagden de Syrische bevolking de grens over, en Nederland en de rest van Europa konden lekker voor deze mensen gaan zorgen.

Ach wij leveren aan z.g.n. gematigde groeperingen, en dan is het echt niet zo erg. Deze groepen die toch ook menig huisvader hebben onthoofd voor het aanzicht van zijn eigen kinderen, zijn helemaal niet zo erg ze zijn tenslotte gematigd. Dat hadden de diplomaten goed onderzocht, ze hadden er zelfs een lijst van gemaakt.
Maar nu is het uitgekomen en een schaamtegevoel trekt over Nederland.
Je moet er toch niet aan denken dat iemand in een Nederlands soldatenpak een klein kind doodschiet? En dat omdat het arme schaap van het verkeerde geloof is? Of een handgranaat door het raam van een bewoond huis naar binnen gooit? Op zijn Nederlandse Pick up Truck springt en vervolgens keihard op een groep mensen inrijd? "Niks aan de hand dit zijn gematigde groeperingen, en dan is het niet zo erg." In gedachten hoor ik het de minister al zeggen.
Het is goed om te geven, en wat zijn deze mensen dankbaar je bent voortaan een vriend voor het leven.

Wie kan zeggen dat Jabhat al-Shamiya je vrienden zijn? Is dat niet geweldig?
De auto's die Nederland heeft gegeven, zijn prachtige exemplaren, mooie Toyota en Izuzu pick up trucks. Ja je kan die mannen niet met rotzooi op pad sturen. Dat gaat nou eenmaal niet. Je zit zo vast in al dat zand, dan heb je toch wat power nodig. En who cares Nederland betaald?
Sinterklaas is nog nooit zo ver weg geweest, en dat zonder Zwarte Pieten.
Ik ben blij dat ik als belastingbetaler mijn steentje bij kon dragen.
De gruwelijke beelden van de oorlog in Syrië, daar kunnen we nu tenminste nog lang van genieten.
Ons land kan zich nu echt meten met landen als Rusland en Amerika. Al zijn wij natuurlijk maar een klein jongetje vergeleken bij hun bijdrage, maar toch! Het is goed dat we het er nu over hebben en dat de hele bevolking meedelen in dit succes.
Wat is tenslotte een natie waard die geen bloed aan zijn handen heeft, helemaal niets toch?

Eppo