25. okt, 2018

Straws!

Vandaag kreeg ik een keertje goed nieuws, het plastic bestek wordt binnenkort verboden in ons land.
Mijn hart sloeg over van vreugde, en ik sprong een gat in de lucht.
Eindelijk een beslissing die onze overconsumptie van plastic een halt toe gaat roepen! Maar toen? Opeens? Opeens bedacht ik mij dat er een behoorlijke kanttekening zit aan dit verbod?
Daarbij denk ik aan plastic rietjes, u weet wel die kleine holle buisjes waarmee je iets kunt opzuigen. Rietjes te gebruiken voor allerlei doeleinden, ook deze rietjes gaan verboden worden!
Dit is echt een megaprobleem, rietjes hoe moeten wij zonder?
Ziet u zich al zitten bij de MC Donalds? Starend naar een milkshake zonder rietje? Jezelf afvragen hoe krijg ik dit in mijn mond?

Je moet er niet aan denken, wat moeten wij nu gaan doen?
Rietjes, wie is er niet mee opgegroeid? Lekker een fles Gazeuse drinken met een rietje. Je slurpt er je Milkshake en je Smoothy mee op. Je kunt er figuurtjes mee maken. Kastanje poppetjes, met rietjes als armen en benen.
We kunnen echt niet zonder onze riettevriendjes!
Dit is natuurlijk alleen nog maar het recreatieve gebruik.
Wat dacht u van rietjes in gebruik in het ziekenhuis? Iemand die zijn hoofd in het verband heeft, krijgt er vloeibaar voedsel mee naar binnen.
Gebruik van rietjes om sperma op te slaan? Zo kun je 1 shot van een stier verdunnen, en in rietjes opslaan in de vloeibare stikstof.
Je kunt niet verwachten dat alle fokstieren zelf alle koeien in Nederland gaan bevruchten. Dat redden ze gewoonweg niet, ook een fokstier kan er geen 20 op 1 dag afwerken.

Nee het wordt een ramp, en dit keer geen ecologische maar een gewone humanitaire ramp.
Begrijpt u mij niet verkeerd, ik ben echt wel voor de afschaffing van al dat plastic. Maar het verdwijnen van de rietjes, dat kan gewoonweg niet zo zijn.
Zijn er alternatieven? Jazeker maar dat is geen oplossing.
Die zijn van karton of Bamboe, dan krijg je limonade met oud papier of houtsmaak. Dan is staal beter, maar die kun je niet zomaar weggooien en moet je afwassen. Dan gebruikt je weer meer water, en vervuil je meer door gebruik van het afwasmiddel. En Sperma uit zo'n stalen rietje? Hoe zou u het vinden als iemand een ijskoud stalen voorwerp in uw.......laat maar zitten zou stoppen?
Dit wordt echt nog een dingetje, neemt u dat van mij aan.

Rietjes onze holle vriendjes, wat moeten we zonder?

Eppo