15. nov, 2018

Happy life?

Ja hoor het is weer zover, we zijn weer eens vies de Sjaak.
Onze overheid, u weet wel die Haagse struikrovers, hebben weer eens wat bedacht. We moeten allemaal gezonder gaan leven.
'Wat is daar mis mee?' In gedachten hoor ik het u al zeggen.
Op zich helemaal niets, een gezondere levensstijl is natuurlijk beter, en als iedereen dat zou gaan doen is dat prima.
Maar het is weer de manier waarop.
De overheid wil er wetgeving van gaan maken, als ik hoor wetgeving? Dan hoor ik ook kassa gerinkel. Een overheid die iets op heeft met de gezondheid van de burgers? Dat lijkt mij wel heel bijzonder!
Ja natuurlijk iedere burger die te vroeg doodgaat is een belastingbetaler minder. Maar als het er op aankomt laten ze ons liever creperen van ellende, als dat ze een cent spenderen aan ons welzijn.

De maatregelen die de overheid gaat nemen zijn meegroeiende accijns op alles wat we lekker vinden, zoals alcoholische dranken en tabak.
Het beperken van drank verkoop in sportkantines, geen super bierreclames meer. 2 halen 1 betalen zal ten strengste verboden zijn! En de derde helft na een voetbalwedstrijd? Vergeet het maar!
Ze zijn weer lekker bezig in Den Haag, want wat doe je als burger als iets wordt verboden? Dan ga je de illegaliteit in, want je wil toch een lekkere borrel drinken in het weekend. En mag je? Je werkt je uit de naad de hele week, dus een beetje vertier, heb je echt broodnodig in het weekend.
Maar nee hoor het moet allemaal anders, ik voorzie Scandinavische toestanden met staats drank winkels, waar je in de rij mag staan om een veel te duur flesje met lekker op te halen. Zo kan de staat mooi controleren wat iemand drinkt en wat zijn voorkeur is. En o wee als je iets gebruikt wat de staat niet aanstaat, dan krijg je een boete waar de honden geen brood van lusten. Maar wel een boete waar de staatskas wel bij vaart.

Om op de illegaliteit terug te komen. Ik voorzie dat onze bossen straks vergeven zijn van de z.g.n. Moonshiners. Illegale Whiskey stokerijen die tegen een redelijke prijs hun drank stoken en verkopen.
Tabak zelf verbouwen komt weer helemaal terug, in de 2e wereld oorlog deed men dit ook, en dat gaat weer gebeuren.
Vergeet de Wietkwekerijen maar, met Tabak wordt je straks sneller rijk.
Oh oh wat zullen we gezond zijn met zijn allen, iedereen stom dronken van de accijnsloze herrie. Is dat wat de overheid wil?
Laten ze maar liever gewoon goede voorlichting geven en goede tips, dat werkt nu ook goed. Helaas verdienen ze daar niets aan, dus worden er andere maatregelen ingevoerd.
Het wordt er niet leuker op in dit land. Gelukkig zijn ze in ons grote buurland niet zo gek, en kun je daar je inkopen gaan doen.
Alleen zullen we deze boodschappen in de toekomst weer in het holst van de nacht, via de bossen de grens over moeten smokkelen, net zoals vroeger.

Als Den Haag de passie preekt, boer pas op je kippen!


Eppo