31. jul, 2019

Boerka Mama!

Het gaat gebeuren, morgen gaat het in.
Ik ben er opgetogen over, want het is zo ontzettend mooi!
Morgen gaat namelijk het Boerka verbod in.
Vanaf morgen mag je niet meer met gezicht bedekkende kleding in openbare ruimtes komen.
Ik vind dat wel goed, als je een bankgebouw binnen stapt met een bivakmuts op je kop. Dan roept dit nou eenmaal bepaalde associaties op!
Natuurlijk als van je bloed eigen God, jezelf moet bedekken met een groot meestal zwart kleed, dan is dat best zuur.
Want tja wat zou mijn God ervan vinden? Altijd ben je keurig bedekt en opeens niet meer, dat is best een schok. De God zal je treffen met een bliksem voor deze ongehoorzaamheid.

Hahahaha ik moet er wel om lachen, al heeft het ook wel iets zieligs.
Grote mensen die in een God geloven, en dan stemmetjes in hun hoofd horen, die zeggen dat je je moet verkleden als een grote zwarte parasol.
Best erg als je dit hebt? Maar goed vanaf morgen mag je niet meer zo verkleed de trein of bus instappen, of in een andere openbare ruimte.
Laten we eerlijk zijn het was ook best een raar gezicht, Barba Mamma die op een bus stapt. Dat is toch best raar!
Maar het is natuurlijk niet alleen de Boerka, het is ook de Intergraal helm of een ander soort hoofd en gezicht bedekkend kledingstuk.
Als je een openbare ruimte binnengaat moet iedereen kunnen zien wie je bent en hoe je eruit ziet. Dat is gelukkig voor de meeste mensen wel normaal, maar je hebt altijd een klein groepje raddraaiers die tegen de kribbe aan willen schoppen.

Persoonlijk heeft het dragen van een Boerka wel iets.
Ik vind het altijd boeiend om te zien hoe een soort van Spookverschijning zich over het plaveisel voortbeweegt. Het lijkt wel te zweveb want je ziet geen voeten. Maar mijn mening is niet belangrijk, het gaat om de veiligheid.
Grappig hoe alle controlerende partijen proberen om onder hun handhaaf plicht uit te komen. Stadswachten mogen niks doen, ja wel baasjes van poepende honden of notoire fietsers in wandelgebieden bekeuren, dat wel maar Boerka's nee daar mogen ze niks meer als alleen aan spreken. De politie moet het maar oplossen. Wat een raar land hebben we eigenlijk, steeds minder politie op straat. Daarvoor hebben we de handhavers. Maar als ze echt moeten gaan handhaven, nee dat is veel te eng en confronterend!
Raarrrr zeg ik dan maar, en ik zie de Boerka dan ook niet verdwijnen.
Of dat erg is? Ach als iemand voor paal wil lopen dan gewoon lekker laten gaan.

Gezicht bedekken moet je zelf weten, maar wel lastig bij het eten.


Eppo