20. jan, 2020

Schone lucht schone handjes?

 

 

 

 

 

Iedereen is tegenwoordig druk met het klimaat.
Je bent voor of je bent tegen de algehele klimaat gekte.
Want een gekte is het, daar twijfel ik niet aan.
Bedrijven ruiken kansen om veel geld te verdienen, activisten ruiken hun kans om flink wat herrie te schoppen.
En de gewone burger ziet het met lede ogen aan. De burger merkt wel in zijn portemonnee, die wordt steeds leger.
Als activisten en overheden iets gemeen hebben, dan is het wel dat ze de burger flink wat geld uit de zak kunnen kloppen.
Het gaat vaak over CO2 in de klimaatgekte, dat is een stof die iedereen op gezette tijden uitblaast. Niemand uitgezonderd.
We hebben er veel teveel van, en net als je denkt het gaat de goede kant op, en het wordt wat beter. Wordt er weer een Biomassa Installatie geopend die hele bossen tegelijk op kan slurpen.
Of de aarde laat een scheet die via een vulkaan genoeg uitstoot doet, om de eerste 30 jaar compensatie weer teniet te doen.

Gelukkig rijden er tegenwoordig veel Elektrische auto's, deze hebben geen uitstoot. Zijn superschoon? Of toch niet?
Dacht het niet, als je mensen in een Elektrische auto ziet rijden zo met een 'blik van kijk mij eens goed bezig zijn', dan gaan ze volledig voorbij aan de enorme ecologische voetafdruk die ze hiermee achterlaten.
Afgedankte accu's zijn enorme vervuilers, om nog maar te zwijgen van de arme Afrikaanse kindertjes die als slaafjes moeten werken in de Kobalt mijnen. Dit om de stof te delven die nodig is om een accu te maken.
Met bebloede handjes en veel slaag als ze niet hard genoeg werken, en opgejaagd door bazen waar Adolf Hitler nog jaloers op zou zijn.
Ja dan ben je echt goed bezig en mag je best je middelvinger opsteken naar die vervuilende Diesel auto.
De wereld is compleet de weg kwijt, CO2 is er teveel maar het gaat de mens niet lukken om dit genoeg te reduceren om de aarde af te laten koelen.

Als wij ons best doen en in China doen ze dit niet, zijn wij voor Jan met de korte naam bezig. Je krijgt nooit de hele wereld op 1 spoor.
De planeet wordt warmer en warmer en dat houd niemand tegen.
Zelfs kinderen worden ingezet om de klimaatgekte een gezicht te geven.
Gewone kinderen zijn natuurlijk niet zo gek om zich voor dit karretje te laten spannen. Nee het is een bepaald soort kinderen, het zijn kinderen die moeite hebben met het dagelijkse leven, en eigenlijk al bij de minste tegenslag van de rel zijn. Dat soort kinderen worden misbruikt om de klimaatgekte aan te prijzen. Je geeft ze een paar vlechtjes en je verteld ze dat ze Pipi Langkous zijn. En hoppa, een fenomeen is geboren! Het kind kan daarna nooit meer normaal over straat, maar ach, dat is ondergeschikt.
Ik hou er maar over op en kijk het met lede ogen aan en denk, we gaan allemaal ten onder zelfs de aller fanatiekste klimaat gek.

Klimaat gekte het is een flop, de uitstoot houd echt niet op.

Eppo