6. aug, 2020

Schijnbeweging!

 

 

 

 

 

Het is nu echt zomer in het land, we zitten in een heuse hittegolf.
We gaan allemaal lekker naar buiten, lekker erop uit.
En dat hoort ook zo dat is nou eenmaal onze menselijke natuur.
We willen met dit mooie weer liever niet langer binnen zitten.
Maar er is toch een probleempje, mensen willen dan wel naar buiten maar er is nog een grote groep die er toch moeite mee heeft.
Naar buiten gaan maar, “oh jee er lopen ook andere mensen op straat?”
Vreemde mensen, helemaal stijf van de Corona, die zo maar op mij af komen lopen! “Vlug weer naar binnen, of toch niet?” “Vlug oversteken dan maar.”
Zo zijn er nog best veel mensen die oprecht bang zijn, zij denken echt dat je door frisse buitenlucht in te ademen besmet kan raken.

Het is ook niet zo raar dat mensen bang worden, je kunt de tv niet aanzetten of het gaat er over, sociale media staat bol van de complot theorieën.
Als je niet bang bent dan wordt je het wel. Neem nou de reclame, soms ook heel vermakelijk. Een brillen zaak met een opticien die dansachtige bewegingen maakt, om toch vooral afstand te kunnen houden.
Politici en allerlei deskundigen die roepen over een tweede golf.
Als je er bevattelijk voor bent dan wordt je wel bang.
Het levert soms ook vermakelijke taferelen op, tenminste dat vind ik.
Ik probeer regelmatig na het werk een rondje te wandelen.
En in mijn woonplaats zijn best veel bruggen, sommige nog geen meter breed.
Laatst nog ik zie een echtpaar aankomen. Je ziet ze schrikken “help daar komt een vreemde aan!” Zij lopen richting de brug, ik doe net alsof ik rechtdoor ga, en als het echtpaar hun eerste stappen op de brug zet. Dan draai ik om en loop ook de brug op.

Dat is schrikken, ik zie de man met paniek in zijn ogen naar mij kijken.
Ik denk dan, zou hij in de gracht springen of eerst zijn vrouw over de reling gooien? Nee dat gebeurt niet, stoïcijns loopt het echtpaar langs mij heen op nog geen 25 cm afstand.
“Houden ze nou hun adem in?” Nee dat niet maar als blikken konden doden, dan was ik de eerste indirecte Corona dode geweest.
Het is natuurlijk een beetje mensen pesten, maar dat kan ik soms niet laten.
Of ik niet bang ben voor besmetting? Nee ik ben niet bang, maar als het er op aankomt dan houd ik netjes afstand en probeer grote massa's mensen te mijden. Maar soms is het leuk om een beetje een pestkop te zijn.
Sorry maar dat is mijn afwijking, zit in mijn genen denk ik.
De Corona plaag zal nog wel even duren vrees ik, maar uiteindelijk zullen we dit ook achter ons gaan laten, net als al die andere plagen uit het verleden.

Wordt het virus mij nog eens fataal? Lach dan op mijn uitvaart als zijnde het nieuwe normaal!

Eppo