25. mei, 2021

Zij wel wij niet!

 

 

 

 

 

 

Het is niet eerlijk, wat zeg ik heel oneerlijk.
Kan er gewoon niet over uit, waarom?
Het is echt niet leuk, en het verdeelt de mensen.
Waar ik het nu weer over heb? Over Duitsland.
Misschien was het u nog niet opgevallen, maar wij als Nederlanders mogen er niet naar toe. Ze moeten ons daar nu even niet, want wij komen uit een z.g.n. Hoogincidentiegebied. Ja dit is een goed woord voor het Scrabbelen.
Maar het is wel waar, Duitsers kijken naar ons alsof we de meest vreselijke ziektes bij ons dragen. Ze vinden namelijk dat wij de ziekte Corona overbrengen.
Je mag er alleen in als je een negatieve test, niet ouder als 72 uur kan overleggen.

Maar omgekeerd mogen de Duitsers wel naar ons toe komen, ze mogen zelfs vakantie vieren in Nederland. Niet dat daar wat aan is op dit moment maar alleen al het idee?
Oneerlijk toch? We mogen naar Thailand, Rwanda en weet ik waar nog meer naartoe, maar naar ons buurland? Vergeet het maar.
Ik kan er niet over uit, waarom? Alleen maar vanwege de Corona?
Zouden ze niet weten dat bij een strakke Westenwind het virus gewoon de grens overwaait?
Of als een Duitser hierheen komt, er 100 kindervingertjes met Corona aan zijn auto hebben gezeten, waardoor je als een Hoogincidentievoertuig terug naar huis gaat?
Er is geen ontkomen aan, het virus pakt je heus wel, dus laat ons er nou ook gewoon in?
Je kunt er op dit moment maar op 1 manier in, je mag in je auto de grens oversteken. Maar je mag niet stoppen en een mooie stad bezoeken, want dan zit je fout.

Het is een rare situatie, afgelopen weekend waren wij even op bezoek in het grens gebied. En je raad het al, de snelste route naar huis was via Duitsland.
Nou dat hebben we even flink uitgespeeld, we zullen ze wel krijgen.
We zijn met onze Corona Mobiel met open ramen, en luid hoestend en proestend door Duitsland gereden. Daar hebben ze niet van terug, als ze nu niet besmet zijn?
Nou dan weet ik het niet meer.
Het was natuurlijk een statement, als een buurland je wegzet als een of ander
gevaarlijk biologisch wapen, dan kun je niet anders als flink protesteren.
Voor de record, mijn vrouw en ik zijn allebei gevaccineerd, dus het loopt in de praktijk wel los. Maar ik kan gewoon slecht tegen onrecht.
Het houd wat zo’n pandemie.

Als je buur je ziet als een gevaarlijk probleem, ga er dan gewoon heen.


Eppo