5. okt, 2021

Sociale Puinhoop!

 

 

 

 

 

Wat een ellende deze week, nog steeds geen fatsoenlijk kabinet, en dan ook nog de Sociale Media 7 uur lang plat.
Ik zag dit laatste echt niet aankomen, ik bedoel Facebook, Twitter en Instagram zijn er altijd! In tegenstelling tot onze bewindslieden, is het iets wat altijd maar doorgaat.
Heel veel mensen zitten dagelijks op Sociale Media.
Ook ik maak mij daar schuldig aan, en geniet iedere dag wel van mijn eigen portie informatie.
Het was dan ook verschrikkelijk gisteravond, toen ik ontdekte dat alles eruit lag.
Ik zakte direct weg in een depressie van jewelste, geen platvorm meer, en geen podium voor mijn capriolen, die ik dagelijks deel met mijn vrienden.
Het was echt heel erg toen dit allemaal niet meer kon.

Eerst denk je nog ach wat nou? Een tijdje zonder, lekker rustig.
Nou niks rustig, ik werd juist heel druk in mijn hoofd en dacht aan al die data, die ik nu niet kon delen. Hoe moet het dan met al die mensen die het willen lezen?
En nog maar te zwijgen van de duimpjes en hartjes die ik ben misgelopen.
Toch een stukje ontbering van vrienden contact, je weet het toch? Facebook vrienden zijn echte vrienden.
Al die nieuwsberichten die ik niet heb gezien. Het lijkt nu nog niet zo erg, maar over een paar dagen zal duidelijk worden welke informatie ik heb gemist.
Stel dat tante Truus een nieuwe onderbroek heeft gekocht, of het bericht van ome Klaas die meld dat hij weer prachtig heeft gezongen in het Shanty Koor.

Als mens wil je toch niks missen? Dat zou verschrikkelijk zijn.
Ik lag als een junk op de bank te rillen, en had last van afkickverschijnselen. Kreeg last van waanvoorstellingen. Ik heb nog een vaas tegen de muur kapot gegooid, uit pure wanhoop. Nee dit hoop ik echt nooit meer mee te maken.
Kent u het gevoel het hebben van angst voor het onbekende? Nou nu weet ik wat angst is. Het idee dat de Sociale Media voor eeuwig eruit zou kunnen liggen kan ik echt niet verdragen! Overdrijf ik? Oke misschien wel een klein beetje, maar ik ben vast niet de enigste die door deze hel is gegaan. Er zijn vast nog wel meer mensen die zich goed beroerd hebben gevoeld.
Gelukkig werkt alles weer, en kunnen we weer rustig ademhalen, het is gelukkig voorbij en kunnen we gewoon weer gaan slapen.

Als de datastroom stokt, voelen we ons opgefokt.

Eppo