1. nov, 2021

Vertrouwen!

 

 

 

 

 

 

Als het vandaag de dag ergens over gaat, is dat wel over vertrouwen.
We lijken het wel niet meer te hebben, en we komen er schromelijk tekort van.
Dat is best heel erg, want het is het fundament van ons bestaan.
Hoe komt het toch dat we ergens gaandeweg in onze weg naar meer, meer en nog veel meer ons vertrouwen kwijt zijn geraakt?
Het is natuurlijk heel gemakkelijk om de overheid de schuld te geven, alhoewel ze hebben nou niet bepaald hun best gedaan om ons het vertrouwen wat terug te geven.
Politici die alles aan elkaar liegen zijn een soort van “de norm” geworden, het huidige kabinet heeft daarbij alle records wel gebroken.
Wat ik het meest enge vind van alles, dat het zo normaal is geworden, we worden zo vaak belazerd dat we het normaal zijn gaan vinden. Tenminste zo lijkt het.

Maar het is natuurlijk niet alleen de schuld van de politiek.
We zijn er allemaal in meer of mindere mate schuldig aan.
Kijk nou naar een gemiddeld reclame blok? Een blok van 10 minuten bevat zoveel leugens dat we spreekwoordelijk door de bomen het bos niet meer zien!
Neem nou de reclame voor voedsel, als we de groot producenten moeten geloven, is het ene product nog gezonder als het andere. Terwijl we inmiddels weten dat bewerkt voedsel ernstige schade toebrengt aan onze gezondheid.
De wereld hangt van leugens aan elkaar, of het nou gaat om financiën, voedsel, diensten noem het maar op, ze hebben door leugens bestaansrecht gekregen.
Kijk maar eens goed rond, wedden dat u het ook ziet?

Ik ben natuurlijk wel een beetje aan het zwartkijken, misschien wel.
En is het niet zo erg zoals ik het nu scherts, het verdraaien van de waarheid zit nou eenmaal in onze menselijke natuur. Om het nou liegen te noemen, ach het hoort een beetje bij ons.
Het begint al als kind, je leert al snel dat de waarheid vertellen niet altijd even handig is.
Daar begint het en als je groter wordt dan is het al snel een graadje erger.
Dus conclusie, het zit ons in de genen, al heeft de ene persoon een wat sterker leugen gen als de ander.
Gelukkig ik was al bang dat ik abnormaal ben geworden met mijn gezeik over leugens.
Het is dus wel normaal, en liegen is eigenlijk heel gewoon, kom op regering beloof ons nog eens wat! Lieg nog eens wat…………. heerlijk!

Al is de leugen nog snel, de mensheid achterhaalt het wel.

Eppo