15. nov, 2012

Limburg

Limburg is boos erg boos, wat is er aan de hand? Onkundige acteurs hebben de Limburgse taal verkracht in het Sinterklaas journaal het Sinterklaas journaal notabene. Het laatste echte Nederlandse volksfeest. Nooit geweten ze dat ook in Limburg vierden maar goed dat terzijde.

De acteurs in het Sinterklaas journaal hebben een Limburger nagedaan op een manier dat heel Nederland het kon verstaan behalve dat deel, dat als een appendix aan Nederland bungelt maar waar het wel heel mooi vakantie vieren is, en ze lekker bier hebben maar waar voor de rest helaas niet zoveel te doen is. Het is vreselijk de enigste Nederlanders die kunnen praten zonder hun tong te bewegen zijn boos op ons, wij de Hollanders.

Het woord Hollander is in Limburg en grote delen van Belgie een aanduiding voor een soort dier dat in grote getalen boven de grote rivieren voorkomt. Ze zijn nergens goed voor ze verstaan ons niet, en ze kunnen geen carnaval vieren, en ook geen lekker bier brouwen aldus de Zuiderling.

Wat nu hoe maken we dit ooit goed? Sinterklaas feest en Limburg gaan sowieso niet zo goed samen, de laatste keer dat een Limburgse acteur  Huub Stapel genaamd in de film Sint speelde heeft menig kind slapeloze nachten angst en paniek aanvallen moeten doorstaan en zijn verschillende volwassenen door slapeloze nachten gekweld in overspannen toestand opgenomen in psychiatrische inrichtingen.

Wij Hollanders begrijpen de keuze van het Sinterklaas journaal dan ook wel maar de Limburger kan er maar niet aan wennen.

Daarom stel ik voor dat we alle mannen boven de 16 jaar en woonachtig boven de grote rivieren mobiliseren om ze met steekschoppen gewapend Limburg los te gaan steken van ons mooie Nederland. Te beginnen op de lijn Roermond Weert. Rare naam Roermond waarschijnlijk bedacht door een plaatselijke Bisschop die tijdens het misbruiken van kleine jongetjes bedacht dat je niet alleen in de ........ maar ook in de mond kunt roeren of zoiets.

Ik dwaal af, Limburg als een blinde darm operatie verwijderen dat is ons doel en dan hoeven wij ons nooit meer te verantwoorden tegenover dit volkje van ex mijnwerkers en grotten stekers. Mooi dat is dat Sinterklaas for ever!!!!