20. nov, 2012

Light

Light

Light voedsel is toch wel het fenomeen van de laatste decennia, als je Light eet blijf je slank, zo wil de reclame ons doen geloven. Om de zaak kracht bij te zetten zien wij meestal welgevormde dames en/of heren die ons met een zwoele blik aankijken zo in de trand van, “kijk mij eens mooi zijn” “en wat kan ik goed naar de camera kijken?” Hetgeen voor deze personen ongetwijfeld het hoogst haalbare is, gezien vanuit het oogpunt van hun verstandelijke vermogens. 

Light wat houd dit nu eigenlijk in? Het gaat bij Light vooral om de vervanging van suikers door zoetstoffen en vermindering van het vetpercentage van voedsel.

Als je suiker uit een koekje haalt smaakt het niet meer, dus moet er een vervanger in worden gedaan. Deze vervangers zijn meestal duurder als suiker en je krijgt er meestal bij langduriger gebruik allerlei bijwerkingen van. Soms redelijk onschuldig en soms ernstig. Als we dan toch minder lang leven dan in ieder geval slank dat zal de gedachte zijn geweest van de degene die dit heeft bedacht. Waarschijnlijk had deze persoon een hekel aan de wat meer corpulente medemens, en walgte hij van het straatbeeld vol met dikkertjes die kauwend op een pizza slice of ander soort fastfood, zichzelf waggelend van de ene kant van de stad naar de andere kant sleepten.

Hij werd vanuit zijn walging geinspireerd om hier wat aan te doen.

‘Zoetstof bevat weinig tot geen calorieen, als we dit in de koekjes doen zie ik voortaan alleen nog mooie slanke mensen, die als het ware in een Hof van Eden zichzelf voortschrijden door de straten’ zo dacht de uitvinder.

 

Jammer hoor het hielp allemaal niets!

 

Vet uit een product halen, degene die dit heeft bedacht is iemand zonder goedwerkende smaakpappillen geweest. Vet is smaak zonder vet in een gerecht kun je er kruiden en zout instoppen wat je wilt maar je proeft minder.

Deze uitvinder was door een ziekte of ongeval waarschijnlijk zijn smaak kwijt geraakt. ‘Als ik niets proef dan een ander ook niet’ heeft deze uitvinder ongetwijfeld gedacht.

Hij zag zichzelf als voorvechter der smakeloosheid, en hij was vastberaden om alles wat ook maar enige smaak heeft of ervan getuigd uit bannen. Waarschijnlijk had het begrip smaakpolitie een heel andere betekenis gekregen, als deze mensen het voor het zeggen zouden krijgen.

Zijn extreme walging voor mensen die genieten van hun gebakje of ander soort geneugtes des levens zou er voor zorgen dat de mensheid in bitterheid zou lijden als hij de president zou zijn.

Bijkomend voordeel zou zijn dat iedereen slank en gezond is, waardoor het lijden nog langer zou duren, en hij zou kunnen genieten van armetierige magere lichaampjes die dan het straatbeeld zouden vullen.

 

Jammer hoor het hielp allemaal niets!

 

Light helpt niet om slank of gezond te worden, Light producten bevatten vaak net zoveel calorieen als niet Light producten.

Ons menselijk lichaam raakt alleen gewicht kwijt door gezonder en evenwichtiger eten.

 

Light helpt nu niet, en nooit niet en zal ook nooit helpen.

De enigste die er beter van wordt is de fabrikant want Light is wel duurder!

Geniet van uw suikers en eet volvette producten maar doe dit met mate of maten,

het maakt niet uit als je maar geniet, want het leven is voorbij voordat je het weet!

 

Eppo 😉