23. nov, 2012

Hoor wie klopt daar kinderen.

 

Het weer bijna zover het heerlijk avondje is gekomen, helaas moeten de arme kindertjes in Suriname dit voortaan gaan missen.

De Surinaamse regering heeft opnieuw sinds ze dit in de jaren 80 ook al hadden gedaan het Sinterklaasfeest in de ban gedaan.

De Zwarte Pieten waarmee Sint Nicolaas zich omringt zouden een uiting van racisme zijn en het feit dat het feest in Paramaribo op het onafhankelijkheidsplein wordt gevierd, is de doodsteek voor de zwarte bevolking van Suriname alsdus minister president Venitiaan.

 

Wat een kul, waarom zou de zwarte bevolking van Suriname zich hieraan storen, het is algemeen bekend dat ze wel van een feestje houden?

De slavernij is al zolang afgeschaft dat de huidige generatie dit alleen nog in de geschiedenis boekjes kan lezen.

De Surinaamse regering vond het kennelijk toch weer nodig om zich te laten gelden bij gebrek aan beter nieuws.

Een zekere meneer Bouterse schaart zich achter het regeringsbesluit zo staat er op het internet te lezen. What the F..ck, Bouterse? Dat is net zoiets als Holleder die Rutte bijvalt tijdens de discussie over de zorgpremie?

Bouterse een vermeende drugsbaron wil Sinterklaas afschaffen! Dat maakt je pas echt boos. Deze man zorgt voor de aanvoer van cocaine via Suriname naar de rest van de wereld maakt daarbij gebruik van de zwarte Creoolse bevolking van Suriname, die hij ongetwijfeld uitbuit en onderdrukt.

Wie is hier racistisch? Als een zwarte een andere zwarte onderdrukt mag wel en als een blanke dit doet is het slavernij?

 

Misschien dat Bouterse van zijn zuur verdiende drugsgeld voor de Surinaamse kindertjes cadeautjes voor de kerst kan kopen?

 

Waarom is Sinterklaas racistisch? Hij doet normaal tegen zijn Pieten en behandeld ze als normale werknemers?

Wat is daar racistisch aan? Er bestaan toch ook zwarte bisschoppen daar hoor je ons toch ook niet over?

Je hebt pas recht van spreken als Sinterklaas op zijn paard gezeten met een lange zweep zijn Pieten afranseld voor het oog van alle kindertjes. Dan heb je een punt, maar nu maak je je als regering volslagen belachelijk, iets waar regeringen overigens wel pattent op hebben.

Suriname toch wat hebben jullie tegen ons Nederlanders? Sinds de regering Den Uyl in de jaren 80 Suriname heeft verkwanseld en onafhankelijk heeft gemaakt voor een habbekrats is het nooit meer helemaal goed gekomen, dat snapt iedereen.

Ja jullie hebben een sterk punt, Suriname is door Den Uyl en kornuiten de afgrond in geduwd, maar daarom Sinterklaas verbieden? Wat heeft hij daarmee te maken?

 

Misschien wordt het tijd als Nederland en Suriname weer een soort van Gemenebest worden, Nederland is vol en het zou fijn zijn als we in het dunbevolkte Suriname woon en leefruimte zouden kunnen vinden.

 

En dan lekker Sinterklaas vieren, witte en zwarte kindertjes gebroederlijk samen op het onafhankelijkheidsplein.

 

Eppo