29. nov, 2012

Gratis met korting

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen korting het is overal, als je een winkel binnen stapt, is het eerste wat je meestal ziet een groot bord waarop staat hoeveel korting je krijgt.

Op het internet is het al niet veel beter, schreeuwende banners staren je aan en vervelende  pop up schermpjes belemmeren je het zicht.

Korting is de gesel van de moderne mens je kunt nergens meer komen zonder af te dingen, je hoort er niet meer bij als je het volle pond betaald.

We willen korting veel korting, als je die niet krijgt ben je een loser.

 

Zelf bij een prostituee bezoek willen we korting, een beetje vent wordt met korting verwent.

 

Als een bedrijf korting wil verlenen gaan ze als eerste de prijzen verhogen, want ja, korting is leuk, maar er moet wel wat verdient worden, alles wat je gratis krijgt betaal je uiteindelijk dubbel en dwars terug.

 

Als ik tegenwoordig in een winkel kom, en ik besluit iets kopen wordt er gezegd heeft u uw kortingskaart bij u? Zeg maar eens nee, dan verteld de winkelier dat je een kaart “gratis, ja gratis het moest er nog bijkomen” krijgt als je een formulier invult.

Dit formulier lijkt wat het aantal vragen betreft nog het meest op de oude belastingformulieren uit de jaren 80,  invullen is een afschuwelijke opgave die je het liefste aan je accountant zou willen uitbesteden.

 

Vreselijk 4 uur later en 10% korting rijker verlaat je de winkel.

 

De NS maakt het nog bonter, om 20% korting te krijgen moet je eerst een abonnement aanschaffen van € 20,00 per maand. Dit was vroeger iets van € 55, 00 per jaar, maar ach het is crisis alles wordt duurder.

 

Van gratis en korting worden mensen heel gelukkig, zalig zijn zij die korting ontvangen, prijs de kortingverlener Halleluja pray the discounter.

 

Zou het niet mooi zijn als we weer lekker anoniem onze spulletjes kunnen kopen voor een redelijke prijs, gewoon, zonder te hoeven bedelen om de aalmoes van de middenstander.

Het wordt tijd om afscheid te nemen van het boerenbedrog dat gratis en korting heet.

Gewoon terug naar af!

Eppo 🙂

 

Opmerkingen

24.12.2012 15:28

Ton Kuipers

Eindelijk een leuke collumn.... Doorgaan Eppo, zum wohl,

24.12.2012 21:13

Eppo

Doe ik inspiratie genoeg Jawohl!

05.12.2012 11:56

kees kuiper

leuke blog ik hoop er nog meer op te kunnen lezen

30.11.2012 19:09

de graaf

Eppo,leuk om te lezen en je hebt helemaal gelijk je voelt je eigen niet happy als je niet hebt geprobeert om korting te vragen,het wordt ziekelijk.
groetjes

01.12.2012 20:33

Eppo

Bedankt voor uw leuke reactie en tot morgen!!