1. dec, 2012

Dag de Oordeels

Laatst zat ik te kijken naar een tv programma op National Geographic, het ging over mensen die zich voorbereiden op het einde der tijden.

Dit programma “Doomsday Preppers” heeft een geweldige amesumentswaarde en ik heb mijzelf vreselijk vermaakt.

 

Natuurlijk ging het over Amerikanen die op de een of andere manier ergens bang voor zijn, de een voor de crisis, weer een ander voor een natuurramp en ga zo maar door.

Je ziet van die mensen die zeg maar met een waarde van 5x obesitas, rondhuppelen met een geweer en schietoefeningen houden. Het is clownesk om te zien hoe iemand met de omvang van een Nijlpaard denkt, dat hij in staat zal zijn om hordes hongerige wolven op afstand te kunnen houden. Hijgend en puffend door zoveel inspanning laten ze trots hun ondergrondse schuilplaatsen zien, waarna er ongetwijfeld buiten beeld zuurstof moet worden toegedient om uberhaubt te overleven.

 

Oh oh hoe vermakelijk, er was een man die een outfit had die in een Rambo film niet zou misstaan, compleet met camoeflage kleding die door de bossen strompelend, en zelf gedesinfecteerd water drinkend uit vieze riviertjes, en al etend van planten, waarvan je niet zeker weet, hoeveel uitlaatgassen er van de naastgelegen snelweg, door de groene bladcellen zijn gegaan, ja dan ben je een echte overlever!

Op een gegeven moment ga je niet dood door de ramp maar van het loodgehalte in je bloedbaan.

 

Wat een dwazen, wie wil er na een ramp van een enorme omvang nog verder leven, stel je voor een wereld vol met radioactieve straling die mensen ziek maakt waardoor je een ellendige dood sterft, geef mijn portie maar aan Fikkie.

Over hondjes gesproken, de Preppers zoals ze zichzelf noemen zijn vaak in het bezit van goedgetrainde gevaarlijke honden, diendende om allerlei gespuis, die het op hun voorraden hebben voorzien, buiten te houden.

In ieder geval kun je de honden nog opeten mocht je door je blikken Cornedbeef heen zijn, vers is dan ook wel weer eens lekker!

Ik zag op tv een man die konijnen hield voor de consumptie mocht het zover komen, ze waren allemaal genaamd naar het gerecht waar ze uiteindelijk voor bestemd waren.

 

Het ergste is nog dat de Preppers hun hele gezin inclusief hun kinderen er helemaal in mee slepen. Arme kindertjes in plaats van lekker kind te mogen zijn, moeten ze met geweren en messen in de hand door bossen sluipen, survivallen heet dat om z.g.n.te overleven.

Het toppunt is vaak dat ze een Eekhoorn vangen en moeten slachten en opeten, arme kindertjes waarom!

 

De Doomsday Preppers hebben zelf niet door hoe belachelijk ze zijn, stiekum denk ik wel eens dat dit de echte American Way of Live is.

 

Amerika heeft zoveel vijanden in de wereld misschien moeten ze wel overal bang voor zijn?

 

Eppo