3. dec, 2012

PGB

PGB nee het is geen enge drug, het betekend gewoon persoons gebonden budget.

Het was ooit bedoeld door de overheid als een potje voor mensen met een handicap, om zorg in te kunnen kopen. De overheid kon zich er op deze manier met een Jantje van Leiden afmaken en hoefde zelf niet meer voor deze burgers te zorgen.

Door als het ware zorgbehoeftigen de zelfstandigheid in te jagen, hoefde de overheid geen ambtenaren meer in te zetten om alles te regelen, hetgeen veel banen dus geld scheelde.

 

Nu blijkt er voor tientallen miljoenen te zijn gefraudeerd met pgb’s.

Er zijn door malafide zorgbureaus pgbs aangevraagd voor mensen die van niets wisten, en er is gebleken dat pgbs niet altijd voor zorg werden gebruikt.

Ach ja de overheid dacht slim te zijn en te besparen maar dat pakt nu heel anders uit.

Niet zo gek natuurlijk als je mensen zakken met geld geeft, dan hoef er niet op te rekenen dat het goed gaat. Mensen zitten nu eenmaal zo in elkaar, dat ze als ze flinke sommen geld krijgen, er opeens behoeftes ontstaan die eerst volledig onbereikbaar waren. De fraude van pgb gerechtigden zelf snap ik dan ook wel, ze leven toch al vaak op de rand van het minimum, tja en als je dan opeens op vakantie kan pak je die kans.

Na mij de zondvloed denk je dan, je gaat eens lekker op kosten van de staat in het zonnetje zitten.

 

Het ergste zijn de zorgbureaus, als giftige paddestoelen schoten ze de grond uit toen de pgbs werden ingesteld, zich nestelend op de nood van de zwakkeren in onze maatschappij.

Als parasieten met kennis van de kleinste regeltjes zogen zij aan de tepels van moedertje staat om haar volledig kapot en gedesilusioneerd achter te laten.

Schamen zorgbureaus zich dan helemaal nergens voor? Nee zal het antwoord zijn. Zorgbureaus worden ook door mensen geleid die als het om veel geld gaat net zo makkelijk denken “na mij de zondvloed”.

 

Onze Staatssecretaris van volksgezondheid is geschokt, wat had je eigenlijk verwacht?

Nederlanders zijn van oudsher belasting ontduikers en fraudeurs, de VOC wist al dat je de inhoud van zeilschepen op papier kleiner kon maken als ze in werkelijkheid waren.

Nederland is hier groot en rijk van geworden, als je mensen flinke sommen geld geeft springen ze uit de band!

Dus laat de schok maar zitten en keer terug op aarde Staatssecretaris.

Misschien als de overheid zelf het goede voorbeeld geeft wordt het ooit wel anders maar voor nu even niet.

Hoe nu verder, er komen meer controles op pgbs, of dit gaat werken, misschien wel als we ze niet door mensen maar door Chimpansees laten uitvoeren??

 

Eppo