5. dec, 2012

Heerlijk avondje

Heerlijk avondje

 

Het is weer zover 5 december Sinterklaas avond, het lijkt wel of het jaar omgevlogen is.

Hele volksstammen gaan weer pakjes avond vieren, compleet met chocomel taai en speculaas. Vaders gaan rond 20.00 uur weer op pad om bij de kinderen van de buren de pakjes af te leveren als een soort van hulppiet. Het wordt weer een gezellige avond.

 

Helaas zijn er ook kinderen die dit allemaal moeten ontberen, echt waar dit komt gewoon voor in Nederland  anno 2012. Er zijn bepaalde geloofstromen of culturen die geen Sinterklaas vieren.

Van vreemde culturen begrijp ik dat nog wel, zij komen uit een vreemd land met hele andere gewoontes, zij willen zich natuurlijk niet aanpassen aan onze Nederlandse cultuur, omdat ze hebben ontdekt dat het niet nodig is. Als je de inburgeringscursus maar haalt!

 

Maar er zijn ook Nederlanders die geen Sinterklaas vieren met hun kinderen. Vanuit hun geloofsovertuiging, die hun steevast verbied om ook maar enig plezier in je leven te hebben, ontnemen zij hun kinderen het geluk, om te genieten van onze rijke Vaderlandse cultuur. Zij stellen dat God onze Vader de enige is die de eer toekomt, om alles te weten over zoete en stoute kinderen.

Maar ik heb God nog nooit met een paard over het dak zien rijden, of met een heel dik boek onder zijn arm, kinderen cadeautjes zien geven.

Zou het niet mooi zijn als je aan het zingen bent, en God opeens door de schoorsteen naar binnen komt?

De mensen die uit naam van God op deze wereld opereren geven niets en nemen veel.

Amerikaanse tv predikanten laten zich verheerlijken door hun gelovigen, het zijn net popsterren, met citaten uit bijbel laten ze mensen veel geld betalen, om ervoor te zorgen dat ze in de hemel komen. En ik maar denken dat God gratis is?

 

Nee geef mij gewoon Sinterklaas maar, met zijn zwarte knechten is hij een stuk tastbaarder als onze lieve heer.

Het lijkt of mensen perse iets moeten geloven wat er niet is, eigenlijk is het gewoon iets willen wat je nooit kan krijgen, iets ongrijpbaars en dan lekker met iedereen bekvechten over of het wel of niet bestaat. Hele volksstammen worden er uit naam van God, Allah of verzin nog iets anders vermoord.

 

Nee dat zou Sinterklaas tenminste nooit doen!

 

Menig conflict wordt uit naam van een God beslecht!

 

Geef mij Sinterklaas maar, zijn feest mag je vieren en je hoeft niet in hem te geloven.

 

Als het ons mensen ooit lukt om te stoppen om ons te willen onderscheiden van anderen door het verzinnen van religies, is de wereldvrede nabij!

 

Amen, zie de maan schijnt door de ramen!

 

Eppo   😮