8. dec, 2012

Korte Lontjes

Korte lontjes, als dit zich met vuurwerk voordoet heb je een probleem, maar het gaat over intolerantie van de ene mens tegenover de andere mens.

 

We hebben er natuurlijk op zijn tijd allemaal wel eens last van, “korte lontjes”.

Maar tegenwoordig lijkt het wel of het een trend begint te worden.

Als iemand iets doet wat een ander niet leuk vind komt het opvallend vaak tot een handgemeen de laatste tijd.

In de media is er elke week wel een geval van “korte lontjes”.

Afgelopen week zelfs met dodelijke afloop, het ging dit keer om een man die zich geheel belangeloos inzet om een voetbalwedstrijd in goede banen te leiden.

En als stank voor dank wordt hij na, voor mij nog onduidelijke redenen in elkaar geschopt. Het resultaat weten we inmiddels.

Bij zo’n voetbalwedstrijd moet er wel een heel groot belang zijn, om zo boos te worden dat je iemand in elkaar wil trappen.

Jeugdvoetbal het gaat echt helemaal nergens om, en als dat wel zo zou zijn blijft dit toch een totaal idiote reactie van deze dwazen.

Voor de toekomst houd je je hart vast als dit soort mensen, in onze samenleving terecht gaan komen, met een herseninhoud van een slak ga je denken dat dit soort mens alleen goed is om in een tuigje voor een wagen te lopen, tenminste als er een goede menner op de bok zit.

 

De schoppende en slaande mens, het is nu niets en het wordt ook nooit iets.

Misschien leuk om ze op een eiland te zetten, en dit reservaat openstellen voor de plezierjacht. Waar heb ik deze film ook alweer gezien?

Als je ze in een kooi stopt hoeft de deur niet op slot, ze zijn toch te dom om te weten hoe je een deur opendoet.

 

Vandaag las ik weer een bericht “automobilist slaat jongen van 10 jaar in elkaar wegens het gooien van sneeuwballen naar zijn auto”.

Wat zal de bestuurder zich groot en sterk gevoeld hebben toen hij dit deed, ik zou tegen hem zeggen ‘ben jij nooit jong geweest dan?

Waarschijnlijk wel maar wist hij niet hoe je een sneeuwbal moest maken omdat hij er te dom voor was. Dit jongetje moest het nu bezuren omdat hij wel prachtige sneeuwballen kon maken.

 

Wat doen we met deze intoleranten der samenleving, deze pragmatische randdebielen die van voren niet weten of ze van achteren leven?

Ik zou zeggen in ieder geval sterliseren zodat ze zich niet kunnen voortplanten, tenminste voor zover ze weten hoe dit moet?

Ze zouden een carriere kunnen beginnen als rijplaat op een bouwwerk of als spoorbiels.

Daar hoef je niet veel voor te kunnen alleen maar te kunnen liggen, dat zal wel gaan denk ik. En als de inhoud van hun mond groot genoeg is kunnen ze ook nog als vis fuik in een sloot staan.

 

Op deze manier hebben ze voor de maatschappij toch nog enig nut!

 

Eppo