12. dec, 2012

Stamboek

Stamboek wij Hollanders zijn er goed bekend mee, alles wat we keuren, fokken of kweken leggen we vast in een stamboek of soortgelijk document.

Neem nou de Miss Nederland verkiezing er is geen veestapel die beter gedocumenteerd wordt, als er door de Miss Nederland organisatie wordt gedaan.

Miss Nederland verkiezing, deze jaarlijkse vleeskeuring is alweer in volle gang.

Mooie jonge dames paraderen schaars gekleed voor vieze mannen in smoking, die met bordjes hun waardering uitbrengen voor het langslopende prijsvee.

Als het de jury behaagt mogen ze met een kroontje en een geldprijs weer naar huis.

Volgens zeggen behoren de dames ook de nodige brains te bezitten, beauty en hersens gaan soms best samen dat is zeker waar.

Het viel de aanwezigen op, dat dit jaar dikke billen en grote borsten de trend zijn, en dat annorexia types het hebben gehad.

Dat is goed nieuws de veel te magere Miss veestapel heeft menig tienermeisje een complex bezorgd. Het werd tijd dat we af zijn van de modellen die qua figuur het midden hielden, tussen een bezemsteel en een bonestaak.

Weg ermee, vol en rond is veel beter en gezond.

 

Na de Nederlandse keuring volgt er voor de winnares een volgende ronde op wereld niveau. Daar zal ons stamboek het opnemen tegen het rasvee van de rest van de wereld.

Op naar de volgende ronde, tenslotte draait het veebedrijf altijd door.

Zolang onze veestapel internationale prijzen in de wacht sleept, is het voor fokkers interessant om nieuwe exemplaren in te zenden.

 

Met de door ons uitgebalanceerde fokprogramma’s, en ons vermogen om alles tot in details vast te leggen, hebben wij ten alle tijden een grote voorsprong op de rest van de wereld.

Mooie volgroeide fokstieren zorgen een prachtig nageslacht, die wij dan op zekere leeftijd weer in een badpak kunnen tonen aan de keurmeesters, die in smoking met het prijsbord op schoot, zichzelf onderkwijlend kunnen vergapen aan zoveel moois.

 

Wij kunnen met recht trots zijn op ons stamboek!

 

Eppo  🙂