12. dec, 2012

Gebakken Lucht

Deze week was er het nieuwsbericht dat een medewerker van de Nederlandse bank aanzienlijke bedragen heeft gestolen, door steeds met geld van zijn werkplek naar het toilet te gaan, om het waarschijnlijk op een plaats waar het donker is te verstoppen, is er veel geld verdwenen.

Gevalletje van “goed voorbeeld doet volgen” zullen we maar denken.

 

Wat nog veel gekker op mij overkwam was het bericht dat een directeur van de ING, jawel, “die van die Oranje Leeuw”, vertelde dat huiseigenaren moeten worden belast om starters een kans op de huizenmarkt te geven.

Dit is de wereld op zijn kop, dit is hetzelfde als de dokter vertellen hoe hij beter kan worden, inbreken bij de inbreker inplaats van andersom en noem het maar op.

 

Wie is hier nu eigenlijk de schuld van de crisis, van het feit dat starters geen hypotheek kunnen krijgen? Juist, de bankiers zelf.

Deze ING directeur weet niet waar hij het over heeft, of hij is nog stommer als het achtereind van een varken dat lijdt aan chronische diarree.

Laat hij maar eens gewoon aan het werk gaan, en zorgen dat het geld weer wordt rondgepompt in onze economie, in plaats idiote hersenspinsels in de wereld in strooien.

 

Ik stel mij zo voor dat de ING directie met hun topsalarissen en hun onvermogen, om door hun rijkdom nog te begrijpen, hoe het is om van 100 euro per week boodschappen te moeten doen, aan een lange tafel zitten te denken. “Wat kunnen we nu weer tegen de pers zeggen voordat we weer gaan golven”?

Wat een onbenul deze directeur, er zijn dus echt mensen die te stom zijn om onder een paard te hangen, nou daar is hij er in ieder geval een van!

 

De dag dat starters weer gewoon hypotheek kunnen krijgen tegen een betaalbare rente  met een fatsoenlijke aflossing, is de dag dat het einde van de crisis nabij zal zijn.

 

Hoger opgeleid is geen garantie voor een hoger intelligentie niveau dat blijkt maar weer.

 

Waar wachten de banken nog op? Dit is moeilijk te bevatten, er gaan verschillende theorien in de rondte.

 

Een ervan is dat de rijke mensen in de wereld het niet meer leuk vinden om rijk te zijn.

Als je rijk bent en iedereen is arm, dat is pas genieten! Je kunt veel meer als een ander die niet rijk is, en je eet elke dag buiten de deur. En dat terwijl het gepeupel om je heen zich verdringt om een pannetje met beschimmeld brood ondergedompeld in beker melk.

Rijkdom is vooral “groot verschil”. De laatste jaren kreeg iedereen het veel te goed, mensen gingen huizen kopen en op dure vakanties, iedereen leek wel rijk!

Dat was de rijkaard een doorn in het oog.

Als een echte Scrooge zat hij bovenop zijn geld te genieten van het gepauper om

hem heen.

Daarom moeten we weer terug naar af, pas dan zal de crisis weer aantrekken.

 

Laten we maar hopen dat dit onzin is en dat de bankiers weer gaan doen waar ze altijd goed in waren, n.l. het uitlenen van geld.

 

Eppo