17. dec, 2012

Moderne slavernij

Slavernij, vroeger hadden wij Nederlanders dit tot een ware kunst verheven.

Wij namen graag de wapens op tegen de zwakkeren in bepaalde werelddelen, en

maakten de bewoners tot slaven.

Wij deden goede zaken met eigenaars van plantages, en hebben er fortuinen aan verdiend. Gelukkig is deze tijd niet meer, de slavernij is afgeschaft, en wij doen ons werk weer zelf, of laten dit tegen een gereduceerd tarief door “juist ja” buitenlanders doen.

 

Om onze drang tot het onderwerpen van anderen enigszins bot te vieren, hebben we tegenwoordig een ander soort slaven, n.l. het huisdier.

Deze arme dieren zijn onze grootste vrienden zeggen echte dierenliefhebbers, maar niets is minder waar helaas.

Een huisdier laat zich alleen maar aaien omdat de mens degene is, die hem van eten en drinken voorziet. Hele jonge dieren worden van hun ouders gescheiden, om vervolgens door mensenhanden groot te worden gebracht. Hierdoor gaat het huisdier denken dat het een mens is, en laat het zich vertroetelen en van alles aanleunen.

De ouders van het jong verstikt door het verlies van hun kind, proberen er maar het beste van te maken, voor zover dit nog mogelijk is.

 

Het houden van huisdieren is slavernij ten top, alles wat er vroeger met menselijke slaven werd gedaan, doen we nu met de dieren.

We houden ze gevangen in veel te kleine verblijven, gaan met ze naar buiten met een riem om hun nek, en we ontnemen ze alle persoonlijke vrijheden.

 

Dit alles om ze maar de baas te blijven!

 

We bepalen hun partner keuze, om ze vervolgens door veel te zware inteelt, jongen te laten krijgen die het predicaat Alien niet zouden misstaan.

Mensen hebben een rare gewoonte om alles wat super lelijk is mooi te vinden.

Een hondje met dwergroei en een uiterlijk alsof we te maken hebben met een rat, die 3 x is overreden door een vrachtwagen. Zijn het summum van schoonheid.

Katten zonder haargroei, vogels zonder veren en honden met varkenskoppen het is te mooi om waar te zijn.

We genieten met volle teugen van zoveel schoonheid die we zelf hebben gecreërd, dat we zijn vergeten hoe het dier er oorspronkelijk uitzag.

 

Ook moeten dieren soms mensenkleren aan, hetgeen het dier waarschijnlijk hoogst onprettig vind. Wij paraderen met hondjes uitgedost als kerstman, rendier of met andere bespottelijke apepakjes aan.

De dieren lopen compleet voor paal en voelen zich waarschijnlijk vreselijk ongemakkelijk.

Maar daar hebben de baasjes geen boodschap aan, het gaat tenslotte om hun eigen ego.

Dit is moderne slavernij ten top, het opleggen van je wil aan een ander levend wezen.

 

Misschien moeten maar eens nadenken wat we een dier aandoen met ons gedrag.

Tenslotte is het ook gelukt om van de mensen slavernij af te komen!

 

Eppo