18. dec, 2012

De Zegeningen

Het is gewoon niet te geloven, maar het is echt waar, bier is niet de oorzaak van een bierbuik. Gerenomeerde onderzoekers hebben dit vastgesteld door middel van een grootschalig onderzoek. Dit is toch een ware Zegening!

Het is geweldig nieuws voor bierliefhebbers zoals ik er zelf ook graag een mag zijn.

Het is toch fantastisch dat we voortaan een biertje kunnen drinken, zonder ons schuldig te voelen over de toename van onze buikomvang.

Hele volkstammen met brave huisvaders die verketterd werden door hun directe omgeving, alleen maar omdat ze af en toe een biertje drinken, gaan voortaan dansend als elfjes door het leven, vanwege de zware last die van hun schouders is gevallen.

 

De volgende Zegening komt vanuit een gemeente in het Noorden van Noordholland.

Er moest nieuw personeel bijkomen, een of andere ambtenaar heeft bedacht, laten we een sollicitatie procedure opstarten middels het Voice of Holland systeem!

Daar vraag ik je toch! Zijn ze helemaal gek geworden?

“Voice of Holland” personeels functionarissen die met hun rug naar sollicitanten

toe zitten, en zich pas omdraaien voor degene die het beste verhaal heeft.

In gedachten zie ik aankomend personeel op een podium staan, starend naar de ruggen van hun toekomstige werkgevers.

Ze beginnen hun verhaal, en als dat nu maar goed genoeg is, zal er vast iemand zijn die zich omdraait. Stel, je komt voor die leuke baan als receptioniste op het gemeente huis, en wie draait zich als enige om? Jawel de baas van de gemeente reiniging!

Kun je de rest van je loopbaan putjes legen en stront ruimen in donkere riolen.

Briljant idee om zo personeel te werven, al die vervelende saaie gesprekken voeren die eigenlijk nergens over gaan zijn niet meer nodig. Gewoon een goed verhaal houden!

Wat zal de volgende stap zijn je cv gaan zingen?

 

De volgende Zegening heeft te maken met de bonnetjes.

Dat zijn kleine witte briefjes die als je ze inlevert, bij je werkgever geld opleveren.

Politici maken veelvuldig gebruik van dit ruilmiddel, je kon alles declareren als je maar je bonnetje inleverde.

PVDA heeft besloten om hier wat aan te gaan doen. Het is gedaan met het op kosten van de baas even een harinkje te happen op het binnenhof, of om een nieuw keukentje thuis te laten plaatsen, lekker eten bij dat veel te dure restaurant of noem het maar op.

Laten we hopen dat ze er echt wat aan gaan doen, en dat het niet weer een poging is om ons door de bonnetjes het bos niet meer te laten zien.

We wachten het wel af.

 

De volgende Zegening is de Marokaanse kwestie, uit onderzoek is gebleken dat ze niet meer worden gediscrimineerd bij het zoeken naar werk bij uitzendbureaus.

Dat is fantastisch nieuws, nu ze volledig gelijkwaardig zijn aan ons, kunnen ze ook lekker aan het werk, ze hoeven niet meer zielig rondkijkend bij een winkelcentrum te staan.

Ze hoeven ook niet meer naar die jengelende Arabische muziek te luisteren, ze zijn voortaan net als wij, gewoon gelijk aan ons.

Nooit meer met zijn allen protesteren op straat, als een slachtoffer van een tasjes roof weer eens een mede Marokaan klem rijd met de auto.

Het wordt nu echt veel beter.

 

Zegeningen zijn prachtig als je ze tot bloei ziet komen!

 

Eppo

🙂