24. dec, 2012

Christmas Perfection

Het is bijna Kerst gelukkig zou ik bijna zeggen, het geld is uitgegeven de winkels zijn weer leeg, de kasten gevuld het ideale Kerstgevoel komt langzaam over ons.

We kunnen weer voldaan zijn en ons opmaken voor de perfecte kerstdagen.

 

Wat zijn perfecte Kerstdagen? Dat is natuurlijk voor iedereen anders, voor de een is dat een gezellig samenzijn met de familie, voor de ander is dat, je vol vreten bij de kerstboom. Of natuurlijk gewoon lekker allebei.

Perfecte Kerstdagen zijn er zeker niet voor de mensen in Syrie, het land waar een of andere achterlijke gladiool meent de halve zo niet hele bevolking te moeten uitmoorden.

Misschien dat in het nieuwe jaar de Arabische wereld haar verantwoording gaat nemen, en het huidige regime in Syrie gaat afzetten.

 

Perfecte Kerst wordt het ook niet voor de familie van de 2 omgekomen brandweerlieden uit New York, zij zien hun dierbaren niet meer levend terug. Dit alleen door toedoen van de Amerikaanse overheid die het verdomd om het wapenbezit aan te pakken.

Ach ja wat verwacht je ook van een samenleving, waarin je ook ontslagen kan worden als je baas je te sexy vind.

 

Perfecte Kerst wordt het wel voor de tramconducteurs die voortaan steekwerende vesten mogen dragen, om in ieder geval wel levend thuis te komen na hun werk.

Misschien moeten we eens nadenken over maatregelen, om notiore stekers te weren uit onze trams. In gedachten zie ik dit soort lieden als straf vastgeketend aan een tram, meegesleurd worden over de tramrails, lustig heen en weer zwierend, en af en toe een stoeprand rakend als de tram een bocht neemt.

 

Geen perfecte Kerst wordt het voor een stel ezels, “nee dit gaat niet over onze regering” maar over een ezelopvang in Blaricum, alwaar een stel onverlaten het geld hebben gestolen, dat bestemd was voor de aanschaf van hooi en stro.

Wie steelt er nu van ezels? Misschien een andere ezel?

 

De beursgoeroes wensen ons kennelijk geen perfecte Kerst toe, de een is nog pessimistischer als de ander, volgens hen wordt het een zwaar jaar in 2013.

Ach het is maar geld, we kunnen best met wat minder winst toe.

We moeten ons vooral niet weer de crisis in laten praten door deze zogenaamde deskundigen.

 

Perfecte Kerst bestaat eigenlijk niet het is maar wat je er zelf van maakt.

 

Ik wens een ieder hele fijne perfecte Kerstdagen toe en maak er wat van!

 

Eppo

 

Opmerkingen

25.12.2012 00:08

kees kuiper

wat een mooi stuk heb je weer geschreven