25. dec, 2012

Kerst gereutel

Kerst wat is het eigenlijk, voor de een religieus feest voor de ander een volksfeest met tenminste 2 vrije dagen.

Waarom is Kerst zo belangrijk voor ons? De religieuzen weten hier wel een antwoord op. Maar de mensen die dit niet aanhangen, weten eigenlijk vaak niet wat Kerst nu precies inhoud.

Is dat erg welnee, wij mensen hebben toch al de neiging om overal betekenissen en voorwaarden aan te koppelen. Dit doen we al sinds de oudheid.

Kerst zou eigenlijk een feest moeten zijn zonder voorwaarden of betekenissen, wat zou het mooi zijn om gewoon een feest te vieren gewoon, omdat we er zin in hebben?

 

De koningin had ook weer een toespraak waarin ze ons aanspoord tot geloof hoop en liefde, het eerste woord geloof, deel ik niet zo omdat ik persoonlijk niet geloof.

Ik denk liever zelf na.

Hoop en liefde is altijd goed.

 

Voor de rest gaan de Kerstdagen gewoon voorbij met regen buiten, en iedereen zit warm binnen gezellig bij de centrale verwarming.

Overmorgen is het weer voorbij en loopt het jaar ten einde, na het vieren van Oud en Nieuw kan alle kerstversiering weer worden opgeruimd en gaan we weer over tot de orde van de dag.

 

Wat gaat 2013 ons brengen? Wat maakt het uit, het zal niet veel anders zijn als nu.

Onze onheilsprofeten zeggen dat het nog slechter wordt als in 2012, het zou kunnen maar wat is slecht? Zolang je te eten hebt, en een dak boven je hoofd heb je het niet echt slecht. Hoewel sommigen dat in deze consumptie maatschappij, niet met mij eens zullen zijn. Voor veel mensen is het al een ramp als je niet de nieuwste mobiele telefoon kunt kopen en als je niet naar een ver land op vakantie kunt.

 

Eind 2012, de zorgverzekeraars hebben hun jaarlijkse stoelendans weer gehad.

En hebben hun nieuwe clienten die denken dat ze nu toch super echt voordeel hebben behaald, weer verwelkomt.

Ieder jaar hetzelfde ritueel, de zoveelste top duizend aller tijden op de radio, en allerlei terugblikken op allerlei gebied.

 

In 2013 voorspel ik in ieder geval weer dezelfde eindejaarsrituelen.

 

Wat zou het toch eens mooi zijn als de dingen volgend jaar nu eens anders zouden gaan, maar dat gaat niet gebeuren gewoonte dieren als wij zijn.

Wij houden wel van rituelen dus gaat alles gewoon door zoals we dit nu gewend zijn.

 

In ieder geval verwacht ik dat er weer het nodige zal gebeuren om over te schrijven.

Dat is een zekerheid die staat als een huis.

 

Eppo

 🙂

 

Opmerkingen

26.12.2012 14:35

kees

in die lijven die wij hebben zit ook niet alleen maar vet maar ook veel fantasie dus nou ik heb het alleen in gedichten dat is mijn sterke kant.

26.12.2012 11:55

kees

Eppo hij is weer geweldig man waar haal je het vandaan

26.12.2012 13:32

Eppo

Dat vraag ik mij ook wel eens af veel fantasie denk ik.