26. dec, 2012

Beroeps Demonen

Wat een bericht, een VVD raadslid van de gemeente Amsterdam, wil af van 2e kerstdag en 2e paasdag, aldus een twitterbericht van deze goede man.

Als ik zoiets lees, denk je toch echt bij jezelf heeft een gemeenteraadslid van de Amsterdamse gemeenteraad geen andere zorgen?

Hij wil dan weliswaar de vrije dagen compenseren zegt hij, maar die truck kennen we al.

Schaf iets af en compenseer het een of twee keer en dan nooit meer, want iedereen is er dan aan gewend.

Weg 2e paas en kerstdagen, geen vrij meer om lekker te flaneren langs de meubelboulevards in den lande, nooit meer lekker uitwaaien op het strand op 2e kerst of paasdag en ga zo maar door.

 

Ik noem mensen die iets roepen om het roepen beroeps demonen.

Deze demonen zorgen er voor dat goede dingen die het algemeen belang dienen worden kapotgemaakt, en de slechte dingen worden groot gemaakt.

Deze slechte dingen dienen meestal ter zakkenvulling van bepaalde lieden in onze maatschappij, die toch al last hebben van financieel uitpuilende zakken die bijna uitscheuren, onder het gewicht van het vele geld, dat zich in de betreffende broekzakken bevindt.

De gemiddelde Nederlander heeft alleen maar last van de demonen, die het hebben voorzien op onze benefits.

 

De Beroeps Demonen zijn vaak lieden die zich als flinke klodder snot een pad glibberen, door gemeenteraden en het bedrijfsleven. Kleverig als ze zijn plakt deze groene massa zich vast aan een welgesteld persoon, om deze vervolgens te voorzien van vele voordeeltjes, om er daarna zelf ook beter van te kunnen worden.

Deze welgestelden kunnen vaak snode plannen doorvoeren zonder last te hebben van allerlei regeltjes, en de klodder snot, ik bedoel de Beroeps Demoon gaat er met een dikgevulde envelop vandoor.

 

Dit is zaken doen ten top en zo gaat het al sinds de middeleeuwen!

Helaas hebben we niet veel geleerd sinds die tijd, op zich ook niet zo vreemd zolang de mens met hebzucht besmet blijft, zal het niet veel beter worden in de toekomst.

 

Misschien kunnen we de demonen nog eens in de ban doen, maar ik vrees dat de geestelijke beperking van de mens dit behoorlijk in de weg staat.

Als wij als mens de geestelijke beperking van het niets gunnen aan een ander,

niet kunnen genezen, zal dit ons altijd parten blijven spelen.

Er zal dan ook altijd ergens oorlog zijn, en we zijn verder weg van echte beschaving

dan ooit.

 

Misschien zien we nog eens het licht of worden er door de evolutie in toekomst mensen geboren, die in staat zullen zijn om de Beroeps Demoon in de ban te doen.

 

Dat zou pas echt beschaafd zijn!

 

 

Eppo