3. jan, 2013

Meditutteling

Vandaag kwam het bericht dat Paracetamol niet meer in grootverpakking verkocht mag worden.

De reden van dit besluit is, dat er soms mensen waren, die teveel van deze tabletjes innamen, veel te veel en dat is slecht voor de gezondheid.

De oplossing is even bijzonder als het probleem zelf, je kunt voortaan alleen nog maar kleine verpakkingen van maximaal 50 stuks kopen.

Wie bedenkt zoiets? Deze nationale held moet gehuldigd, geridderd en een standbeeld krijgen voor het paleis op de Dam.

Als je dit kunt bedenken nou dan ben je echt iemand hoor, ik heb in mijn stoutste dromen nooit kunnen bedenken wat dit voor een fantastisch idee is.

 

De bedenker van dit fraaie idee heeft helaas niet gedacht aan het feit dat je ook gewoon 3 dozen van 50 kunt bestellen.

Oh toch wel, hij heeft daar ook rekening mee gehouden, als je meer als 1 doosje van 50 stuks Paracetamol besteld, nu komt het! Vraagt de verkoopster of je wel echt zoveel nodig hebt, en wijst op het gevaar van teveel innemen van dit middel.

Ja dat zal wel helpen, doorgewinterde Paracetamol junks zullen hier snel wat op vinden.

Om de vraag van verkoopster te ontlopen gaan ze gewoon in meerdere winkels 1 doosje halen, ze gaan stad en land af om aan hun dope te komen.

Echte junks laten zich niet kennen die vinden er wel wat op.

 

Natuurlijk niet, als je 5 dozen van 50 stuks wil kopen, en de verkoopster stelt de bewuste vraag, zeg je gewoon waar ze zich mee bemoeit en je rekent ze alsnog af.

Dit is Meditutteling bemoeienis met kleinigheden van de eerste orde.

Zelf heb ik absoluut geen beeld bij Paracetamol grootverbruik, waarom zou je teveel slikken?

Je krijgt er geen kik van, en je wordt er niet stoned van, helemaal niets waarom zou je teveel slikken? Ik heb echt geen idee.

Ja je schijnt er zelfmoord mee te kunnen plegen als je teveel inneemt, ik denk dat iemand die dit wil, wel wat anders bedenkt om het voor elkaar te krijgen.

Bovendien is het een vreselijke dood, je krimpt ineen van de pijn, doordat je lever een opsodemieter krijgt van jewelste, lijkt mij dat er maar weinig zelfmoord kandidaten zijn die hiervoor gaan kiezen.

 

Het is gewoon weer eens een staaltje bemoeienis van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, allemaal tevergeefse moeite.

 

Meditutteling noem ik dit bemoeienis pur sang, zonder dat er echt iets verbeterd!

 

Eppo

Opmerkingen

05.01.2013 17:32

Mans Mesken

Het is niet alleen meditutteling, maar over(heids)betutteling die zich als een olievlek verspreidt