5. jan, 2013

Schone Schijn

Er zijn mensen die vinden dat ze altijd een zekere leeftijd onder de 30 jaar houden.

Deze mensen kom je vaak tegen op straat of je ziet ze voor je uit lopen.

Je krijgt dan de neiging om met een scherpe fluittoon de aandacht te trekken, niet doen want de teleurstelling is enorm.

Het principe van “achter prachtig van voren 80” is dan van toepassing.

Dit soort mensen zouden tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden.

Alleen is de vraag waarom doet niemand iets?

 

Het Schone Schijn Syndroom komt voor bij zowel mannen als vrouwen, hoewel soms denk ik dat het vrouwelijke deel van de bevolking, beter vertegenwoordigd is,

in deze doelgroep.

Vrouwen zijn over het algemeen meer bezig met hun uiterlijk denk ik dan.

Maar ik kan dit niet wetenschappelijk onderbouwen, daar ben ik eerlijk in.

Schone Schijners, ik zou het woord kunnen afkorten, maar dat roept alleen maar negatieve asociaties op.

Schone Schijners, als dit vrouwen zijn komt het vaak voor dat een vrouw van een leeftijd plus minus 56 jaar, zich in kleding wurmt van een meisje van 18 jaar.

Het moet toch zalig zijn om je altijd achttien te voelen, for ever young, nooit oud worden dit moet geweldig zijn!

Helaas is de barre werkelijkheid anders, je denkt een leuke jonge dame te zien, maar helaas als ze zich omdraait, kijk je met een wezenloze blik naar Eucalypta de heks, je wil haar een bezem aanbieden, maar ze vraagt met een krassende stem “wat vind je van mijn outfit”?

Je wil iets zeggen iets in de trant van welke teenager heb je vandaag berooft, maar priemende ogen en een mond met zwartgeblakerde tanden, waar de vliegen goede zaken op doen, doen je verlangen naar 1 ding, weg snel, wegwezen.

Brrrrr het is altijd weer even afzien zo’n teleurstelling, want dat is het uiteindelijk.

 

Als het gaat om mannen die de schone schijn ophouden, heb je een tweetal varianten.

Je hebt een beetje een sukkelig type en een stoer macho type.

De macho kenmerkt zich met jaren 70 hippe kleding, en het haar gedragen in een staartje. Een staartje, grijs haar met door vuil gekleurde grijsgele banen gedragen in een staartje, als je er zo durft bij te lopen, nou dan heb je echt lef, of totaal geen eigenwaarde.

Oude mannen met een staartje, mannen horen een staart te hebben, maar niet op het hoofd. Ook altijd weer wennen als een dergelijk type stinkend naar cigaretten rook, je de nicotine bruine hand wil schudden, daarbij ruik je een zweem van zweet in combinatie met een goedkoop luchtje, en je wil maar 1 ding, weg, en wel zo snel mogelijk!

Het sukkelige type kenmerkt zich door het dragen van een voetbalshirt van een club naar keuze, het heeft iets zieligs grote mannen in een voetbalshirt. Tenminste als ze zelf niet voetballen.

Ook komt het voor dat ze een petje dragen, een petje met opdruk, BMW of Audi staat vaak op dat petje, Ferrari of Porsche komt ook vaak voor. In ieder geval iets wat totaal onbereikbaar is voor de drager van het petje.

Heel erg zielig is het, als ze de pet ook nog met de klep aan zijkant dragen, of nog erger achterstevoren. Kom op zeg, een echte vent loopt er toch niet zo bij?

Om te huilen deze types ze zouden verboden moeten worden!

 

Schone Schijners hebben 1 ding met elkaar gemeen, ze houden van shockeren!

 

Eppo

Opmerkingen

06.01.2013 17:10

Mans Mesken

De Schone Schijners lijken op de keizer uit het spookje De nieuwe kleren van de Keizer