7. jan, 2013

Pensioenevolutie

Hoera we mogen langer doorwerken, we hoeven niet meer met 65 jaar te stoppen, en

kunnen zo een bijdrage leveren aan de vergrijzing van de maatschappij.

Is het niet fantastisch, bedrijven staan in de rij om ouderen in dienst te nemen, ouderen horen er echt bij en zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven.

Ongeveer op deze manier zag onze overheid het voor zich, toen ze besloten om de pensioensgerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar.

We voelen allemaal op onze klompen aan dat dit nog maar het begin is, de leeftijd zal komende jaren nog verder worden opgeschroefd, ouwe knarren moeten flink aan de bak.

 

Inmiddels is al gebleken dat het bedrijfsleven zelf oude mensen niet ziet zitten, een kleine uitzondering daargelaten.

Sterker nog, het valt tegenwoordig niet mee om als midden veertiger aan de bak te komen, omdat bedrijven de voorkeur geven aan veel jongere krachten.

Uit onderzoeken van het Centraal Planbureau is gebleken, dat ondanks het feit dat de overheid 2 miljard euro beschikbaar stelt om ouderen aan het werk te krijgen, dit niet echt wil lukken.

Waarom doen we zo moeilijk over het feit dat ouderen lekker met pensioen gaan en genieten van een rustige oude dag, tenminste als ze daar aan toe zijn.

 

Geleerden weten al, dat er in de toekomst niet genoeg werk zal zijn voor iedereen, gewoon omdat er meer en meer wordt geautomatiseerd.

Het is heel raar mensen worden afgerekend als ze geen werk vinden, als ze na 50 jaar trouwe dienst worden ontslagen, omdat hun werkgever vind dat ze niet goed meer mee kunnen komen. Bijstand is dan je verdiende loon, had je maar beter je best moeten doen. Nu mag je fijn op een houtje bijten, eigen schuld dikke bult.

Helaas is dit al voor veel mensen bittere werkelijkheid geworden.

 

Wat gaan we eigenlijk oneerbiedig om met mensen die zich hun hele leven inzetten om de economie draaiende te houden en als je dan door “omstandigheden” niet meer mee kan komen vlieg je de laan uit en is armoede je verdiende beloning.

 

Tja onze dikkoppen in Den Haag hebben hier geen last van, zij leven in weelde.

Gaan na hun politieke loopbaan, nog een paar jaartjes als directeur effe een paar bedrijfjes slopen, en incasseren nog een paar miljoen en binnen zijn ze.

Wat zou je je dan bekommeren om de werkende mens, ze hebben daar toch zelf voor gekozen? Hadden ze ook maar in de politiek moeten gaan!

 

De werkelijkheid is helaas maar al te vaak, de rijken denken niet aan de arme Sjaak!

 

Het wordt tijd dat we het tij gaan keren, iedereen heeft recht op een stuk van de welvaart. We zijn toch een ontwikkeld land?

Daarom moeten ouderen als ze zelf er aan toe zijn met pensioen kunnen gaan, voor de een zal dit op 55 jarige leeftijd zijn, en de ander werkt lekker door tot zijn 70e jaar.

 

Bedrijven van Nederland zie ons staan, want pensioenevolutie komt eraan.

 

Geen geld kan geen excuus zijn, we hebben zoveel geld in Nederland dat iedereen het goed kan hebben als we maar willen delen.

 

Eppo

 

Opmerkingen

07.01.2013 21:46

Mans Mesken

Goed stuk, de spijker op de kop.Ga je je stukkies straks als boekwerk uitgeven? Zou heel goed kunnen!

07.01.2013 23:06

Eppo

Heb ik al aan gedacht. Misschien doe dat nog wel eens een keer.