12. jan, 2013

Van de pot gerukt!

Ja hoor het is weer zover, een van onze staatssecretarissen is weer eens lekker bezig!

Hij kwam met het lumineuze idee om kinderen voortaan mee te laten betalen aan de zorg voor hun ouders, tenminste hij opperde dat gemeenten dit mogen vragen aan de kinderen van zorgbehoevende ouders.

 

Is hij helemaal van de pot gerukt!!!

 

Alweer de zoveelste aanslag op onze mooie verzorgingstaat, waarin we alles goed geregeld hebben. Denkt deze man dan niet na? Kennelijk wel anders was hij nooit op dit foute idee gekomen. Dit heerschap heeft niet veel op met mensen, die na een leven keihard werken, in de situatie komen dat ze zorg nodig hebben.

Je mag je hele leven meebetalen aan allerlei belastingen, en als je dan helaas in de situatie komt dat je zorg nodig hebt, laat de overheid je keihard vallen.

Dit is democratie anno 2013 “The American Dream” is here.

We zakken af naar een bedenkelijk niveau van narcisme en ongeinteresseerdheid.

Stel je voor als je dit toelaat, dan duurt het niet lang voordat gemeentes hun verantwoordelijkheid volledig afwimpelen op hun burgers.

De discussie over wie ouderenzorg moet betalen hoort te worden gevoerd door de overheid en de gemeentes, bij gemeentes hoort deze verantwoording eigenlijk niet thuis.

Nu schuift deze staatssecretaris heel subtiel het balletje naar de burger door.

 

Ach ja eigen schuld we hebben ze zelf gekozen deze politici, hadden we maar anders moeten kiezen.

We hadden moeten weten dat politici niet om hun burgers geven, maar slechts uit zijn op eigen gewin.

Het is gewoon weer diknekken bezuinigings politiek, uitpersen die burger had hij maar niet zo dom moeten zijn. Burgers zijn dingen waar je lekker tegenaan kunt trappen tot ze kapot zijn, repareren? Nee dat doen we niet we pakken wel weer nieuwe.

Misschien is het een idee voor de overheid om dan maar iedereen die niet meer functioneerd gelijk te euthanaseren?

Scheelt bakken met geld, en hebben we zelf des te meer. Het gepeupel moet zijn kop houden wij weten wat goed voor hun is, zij zijn te dom om dit te weten!

 

Zo ongeveer staat de hedendaagse politiek tot haar burgers.

 

Leuk is het niet om deze conclusie te moeten trekken, volgende keer toch maar eens goed nadenken op wie we gaan stemmen.

Dit kabinet is er een van bezuinigingen, waarvan ik betwijfel of ze echt nodig zijn.

Als we het uitgave patroon van onze overheid eens goed tegen het licht zouden houden, komen we wellicht tot de conclusie dat het ook anders kan, en dat de overheid best financieel voor haar burgers kan instaan.

 

Als we dat kunnen bereiken hoeven we niemand van de pot te rukken!

 

Eppo