15. jan, 2013

Beter een goede buur.................

Onze Ooster en Zuiderburen hebben het goed voor elkaar, zij houden geld over.

Bij onze Zuiderburen kun je goedkoper tanken, en bij onze Oosterburen is het bier spotgoedkoop, en ook nog eens verrassend lekker.

Hele bussen jongeren gaan in het weekend de grens over, om in de Duitse Disco’s eens lekker aan de rol te gaan.

Wat is er aan de hand in Europa? Er is geen echt Europa! Op papier lijkt het wel zo en we hebben de Euro, maar voor de rest is het ieder voor zich.

De Nederlandse overheid perst met Calvinistisch genot zijn burgers uit, omdat plezier hebben zondig is, en niet past in een leven des Heren.

De Duitse overheid weet hoe het zijn burgers moet waarderen, door de week hard werken en zorgen voor Duitse kwaliteit. Maar in het weekend moeten de burgers lekker tegen een redelijke prijs van bier en braadworst kunnen genieten.

En daar is helemaal niets mis mee.

 

Het kleine Nederland met grootsheid waanzin, denkende aan één groot Europa en hebbende, het gevoel van meedoen met de grote jongens.

Zo ongeveer staan wij erin bij het Brusselse theater van de lach.

Wij hebben in Europa in te brengen lege briefjes, maar moeten wel net zoveel meebetalen als de grote jongens. Onbegrijpelijk dat onze politici zo dom zijn dat ze niet door hebben dat ze veel te veel moeten meebetalen.

Zo veel dat wij compleet door ge-accijnst worden.

Zo veel, en dat alleen ter meerdere glorie van onze vertegenwoordigers in Brussel, die op deze manier weer een plakplaatje hebben verdient op hun huiswerk, wat ze hebben gekregen van de Europa juf!

 

We zijn het lachertje van Europa en dat blijven we! Waarom sluiten we ons niet gewoon aan bij de grote jongens? Laten we een provincie van Duitsland worden?

Of samen met Belgie een belasting paradijs alá Luxemburg oprichten?

Wij denken dat we een eigen identiteit hebben maar dat is niet zo, de vrouw van onze geliefde kroonprins wist het al, de “echte Nederlander” bestaat niet.

De z.g.n. “echte Nederlander” is alles tegelijk, we zijn Duits, Belgisch en ook Frans en zeker nog Brits ook.

 

En dat, is te merken.

 

We zijn het nooit eenduidig eens met elkaar, waardoor iedereen die hier wat te vertellen heeft, kan doen en laten wat hij wil.

 

Daarom zou het goed zijn om ons aan te sluiten bij een van onze buren, mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Oosterburen, maar ik sta open voor iedere suggestie.

 

Het zal vreemd zijn om straks een eigen identiteit te hebben, ik denk wel dat ik er aan kan wennen!

 

Eppo

Opmerkingen

18.01.2013 20:42

Mans Mesken

En ik doe mee!

16.01.2013 18:53

Günther

Go voor de "Anschluss"!