20. jan, 2013

Waarheidsbemiddeling

Vanmorgen met verbazing naar een programma gekeken op een van onze commerciele zenders. Het betrof een programma waar ik normaliter snel langszap, maar ik werd door iets getriggerd waardoor ik toch heb gekeken.

Iets wat mij normaal volkomen vreemd is, als het gaat om dergelijke pogingen om mensen geld uit de zak te kloppen.

Het ging om een soort van programma waarbij moderne waarzegsters middels hun zelfbedachte, ik bedoel zelf ontwikkelde vaardigheden,proberen om mensen, die via een veel te duur betaald telefoonnummer konden inbellen, van advies te voorzien.

Aan een tafel zaten naast de presentatrice van dit programma nog 2 vrouwen die als zogenaamde experts probeerden, om vragen en problemen van bellers op te lossen.

Deze moderne Tita Toverheksen hadden het volgende bedacht, iemand belt naar het programma tegen een tarief van € 0,80 per minuut.

De presentatrice vangt het eerste gesprek op en legt het probleem bij de

“deskundigen” neer. Waarna heks nummer 1 driftig begon te tekenen op een stuk papier. Wat de tekening voorstelde weet niemand behalve de toverkol, maar het was een soort van ovale cirkelachtige kriebel die aan de buitenkant een soort van trilhaartjes bezat.

Deze haartjes stelde een aura voor, en nu komt het. Doordat de heks op een bepaalde plek de aura straaltjes een andere vorm gaf, was er een deuk in de persoonlijkheid van de beller gekomen.

De andere heks haakte hier direct op in en begon open vragen te stellen, in de trand van ik zie een groot probleem, en veel moeilijkheden maar zie nog niet wat.

 

Briljant deze tekening en vraagstelling!

Natuurlijk heeft deze persoon problemen, anders bel je niet naar een tv programma tegen € 0,80 per minuut.

Best zielig eigenlijk als je in dit soort dingen gelooft, maar wanhopig als de beller moest zijn geweest, gingen de wicked witches gewoon door met vragen stellen, dit duurde tot het probleem een beetje duidelijk was.

De gemene toverkollen waren slim genoeg om de beller in hun ban te houden, hierdoor tikten de eurootjes lekker door bij het telecombedrijf.

Blijkt maar weer dat hekserij anno 2013 nog steeds bestaat, en je goed moet oppassen om niet binnen hun bereik te komen.

Ik werd een beetje bang toen een heks in de camera keek, waardoor het leek alsof ze mij kon zien zitten, het zal toch niet??

 

Maar gelukkig niets gebeurd gingen Wicca aanhangsters verder met het zoeken naar oplossingen voor de beller.

Dit resulteerde in een advies! Dit advies had de beller net zo goed van haar buurvrouw gratis kunnen krijgen want het stelde helemaal niks voor.

Ga hier met andere mensen over praten, houd dit niet voor jezelf.

De beller antwoorde hierop met een een van teleurstelling doorklonken stem, dat heb ik al gedaan! De Duivel aanbidsters schrokken, dit was niet gepland? Wat Nu?

De een begon de tekening weer in te kleuren en de ander keek zenuwachtig naar de presentatrice, deze nam het woord en begon te praten, en maakte een mooie samenvatting van hetgeen gezegd was. Ze sloot af met de vraag ik hoop dat je er wat aan hebt? Om vervolgens de beller geen kans meer te geven om te antwoorden.

 

Het was een geslaagde ochtend voor de Zwarte Magie en de heksen konden met welgevulde buidel huiswaartskeren.

 

Wat was er ook alweer mis met de ouderwetse Heksenwaag?

 

Eppo