29. jan, 2013

Het is niet eerlijk!

 

Ik kon de afgelopen nacht de slaap niet vatten, onze koningin treed af en een nieuwe koning treed aan.

Het houdt mij nogal bezig sinds gisteren avond.

Dat van die nieuwe koning en zo dat gekoof ik wel, maar ik heb gisteren een grote rechtsongelijkheid ontdekt. En ik weet niet zo goed hoe ik dit moet verwerken!

De rechtsongelijkheid die ik ontdekte was van een orde die ik maar heel moeilijk kan bevatten. Waarom, waarom, is het zo slecht geregeld? Ik heb geen idee!

 

Waar gaat dit over hoor ik u denken, dit gaat over het feit dat een vrouw van een nieuwe koning, wel koningin wordt, maar de man van een koningin nooit geen koning.

Dit is een aanslag op de emancipatie van een orde, daar lusten de honden geen brood van.

Hoe kan dit nou, mannen en vrouwen zijn toch gelijk in dit land, vele vrouwenbewegingen hebben gevochten als leeuwinnen om gelijke rechten te krijgen.

Mannen werden van hun troon gestoten, en uit de top posities van bedrijven verjaagd.

Als je niet uitkeek als man stond je voordat je het weet in het mannen hatende

maandblad Opzij.

Dolle Mina’s op de Dam, er is echt alles aan gedaan om de boel gelijk te krijgen.

Nu…. is alles weer terug bij af, een man naast een koningin is nooit een koning!

 

Zucht…..hoe heeft het zover kunnen komen, in het AD stond vandaag het “waarom” dit zo geregeld is. Een koningin is eigenlijk een koning, en dan zou het verwarrend zijn als de man naast de koningin een koning zou zijn, een koningin naast een koning kan dan weer wel, omdat een koning wel een koningin kan hebben.

Snapt u het nog? Ik niet het is gewoon een pure rechtsongelijkheid, Mina Kruzemans zou zich in haar graf omdraaien. En dat in deze tijd?

 

Maar ik ben kennelijk de enigste die zich hier druk over maakt!

Mensen maken zich druk over het feit, dat koninginnedag niet meer op 30 april wordt gevierd, ja lekker boeiend, mensen maken zich druk over niets dat blijkt wel weer.

Dit went wel weer, over een paar jaar weet je niet beter, en vieren we koningsdag op 27 april alsof het nooit anders was.

 

Maar de rechtsongelijkheid, dat is pas erg hoe kunnen mensen dit elkaar aandoen?

Ik kan er niet over uit, het moet gewoon worden veranderd!

Maar als ik er nog eens goed over nadenk, wanneer zal de dochter van onze koning op de troon komen? Het zou een wonder zijn als ik dat nog zou meemaken, voor mij maakt het allemaal niet zoveel uit, bedenk ik mij nu?

 

Maarrr…… we moeten er wel wat aan doen, dat zijn we verplicht aan onze kinderen!

 

Eppo