1. feb, 2013

Krijgen is geen verdienen!

Ja hoor het was vandaag weer zover, het noodlijdende SNS Reaal is weer een nieuwe potverteerder rijker, die jaarlijks zo’n € 550.000,00 opstrijkt.

De Bank verkeerd in noodweer, personeel wordt massaal op straat gezet, en als je toch mag blijven werken, mag je al de klussen van de verdwenen collega’s opknappen.

Ach wat geeft het? De Hoofd Verduisteraar krijgt zijn top beloning, en dat is normaal aldus onze premier en minister van financiën, Top mensen kosten nu eenmaal Top geld.

Waar was afgesproken dat Top Bestuurders niet meer als 130% van de Balkende Norm zouden mogen verdienen, worden deze afspraken alweer met voeten getreden.

Ach van onze regering verwacht je niet anders, het is de aard van het beestje.

 

Top bestuurders zijn net bloedzuigers, en komen veelvuldig samen op golfbanen, en andere elitaire gelegenheden, waar ze met elkaar snode plannen smeden, waarmee zij vervolgens de boel weer eens lekker kunnen leegzuigen.

Deze walgelijke parasieten, die zich keer op keer met gemak nestelen in de top van ons bedrijfsleven, lukt het iedere keer weer, om bonus op bonus op te strijken, en vaak een janboel achter te laten.

 

En daar worden afschuwelijk hoge bedragen per jaar voor neergeteld?

 

Schandelijk gewoon, en dan probeert onze premier, het een beetje te vergoedelijken door te zeggen, acht de vorige verdiende nog meer!

Verdiende nog meer!! Onze premier is werkelijk het grootste onbenul wat er op deze wereld rondloopt, of een marionet waarbij aan de touwtjes wordt getrokken?

Ik zie hem s’ avonds al met het hoofd op zijn schoot op een stoel zitten, en de houten klos met touwtjes, aan een haakje opgehangen, om te voorkomen dat ze in de knoop raken. Dat is dan onze premier!

 

Wie verdient er nu zoveel, je mag wel 800 uur per week werken, en dan verdien je nog niet zoveel. Topmensen krijgen zoveel, dat is iets heel anders, gratis geld alsof je iedere maand weer de loterij wint. Er is op de hele wereld geen enkel persoon die zo hard kan werken dat hij/zij een dikke half miljoen per jaar kan verdienen.

Het is krijgen, doodgewoon geld krijgen waar geen enkele prestatie tegenover staat.

Dit is pas bedrijfs kapitaal vernietiging, je kunt het geld net zo goed direct verbranden, het resultaat is hetzelfde. Beter was het als het geld in hard werkende mensen was gestoken die met een hart voor de zaak, meer kunnen betekenen als deze

Top parasieten.

 

De boel wordt altijd een beetje vergoedelijkt met kreten als, ja maar Top mensen maken veel uren lange dagen. Ja dat mag ook wel, als je zoveel geld krijgt!

Zoveel uur kunnen zij niet werken dat het deze bedragen rechtvaardigd!

 

Maar goed ik kan mij wel hierover opwinden maar het grootste deel van ons land doet dit niet, deels omdat zij denken dat ze er toch niets aan kunnen doen, en deels omdat het ze niets kan schelen.

 

Misschien moet ik mij er dan ook maar niet zo druk over maken?

Maar ik ben bang dat ik dit niet kan.

 

Eppo