8. feb, 2013

Wanteraars

 

Er zijn van die mensen die zich uitlaten op een manier die je de haren ten berge doen rijzen. Deze lieden bedienen zich steevast van een manier om te communiceren, waardoor je irritatie level tot ongekende hoogten stijgt.

Wat is er aan de hand? Het zijn de mensen die zich bedienen van het want jargoen.

Iedere keer weer als je probeert een vraag te stellen aan dit soort personen, stellen zij met een onnatuurlijk overkomend ongeduld een soort wedervraagje.

Wedervraagje? Ja zij gebruiken te pas en te onpas het woordje want!

Het woordje want? Stel je zit met een probleem en je wilt zoeken naar een oplossing.

Dan begin je meestal als vraagsteller met een soort van inleiding voordat je de uiteindelijke vraag stelt. Tijdens deze inleiding krijg je steeds na iedere zin het woordje WANT? toegeworpen.

 

Voorbeeld: Je stelt een probleem vast op de zaak en je wilt dit uitleggen aan je baas.

 

Dat ziet er als volgt uit:

Zeg Klaas valt het jou ook op dat er de laatste tijd zo weinig gebeld wordt? (Klaas want?)

Dit komt waarschijnlijk doordat de telefoonlijnen steeds overbelast zijn en…..(Klaas want? geirriteerd) aangezien we nogal veel betalen..(Klaas want? Nog meer irritatie en schiet op) lijkt het mij goed om over te stappen naar een andere provider.

Door de irritatie hoort Klaas het eerste deel van het verhaal heel in de verte in zijn hoofd, en dringt de boodschap niet door. Maar omdat hij de baas is en alleen het laatste deel van de boodschap hoort, wil hij zijn gezag doen laten gelden en zegt, nee hoor wij zijn best tevreden met deze provider.

Zonde! Omdat Klaas niet goed luistert kost hem dit geld misschien wel veel geld.

 

Wanteraars, ze komen steeds vaker voor waardoor je er ook steeds vaker mee te maken krijgt. Het is heel irritant als je een probleem wilt oplossen en je wordt steeds aangemaand om vooral op te schieten, Wanteraars hebben kennelijk altijd haast.

Praktijk is als je niet naar mensen luistert, je maar de helft van een mededeling meekrijgt. Het blijkt dan ook steeds vaker dat deze mensen niet in staat blijken, om adequaat op een zaak in te gaan, met alle gevolgen vandien.

De economische schade die Wanteraars veroorzaken zal ongetwijfeld in de vele miljoenen lopen. Dit is een voorzichtige schatting die niet op enig wetenschappelijk onderzoek is gestoeld, maar het blijkt dat ramingen vaak de juiste richting aangeven.

 

Het is zo jammer dat mensen niet meer bereid zijn om naar elkaar te luisteren!

Stel je niet zo aan, als een ander meer tijd nodig heeft om een boodschap te brengen.

Deze vervelende eigenschap lijkt vaker en vaker voor te komen, en past helaas in het tijdsbeeld waar mensen liever per computer met elkaar praten, als direct met elkaar.

 

Misschien worden we wakker en zien we dat het gewoon geld kost, dit is meestal het sterkste argument om iets af te leren.

 

Er is nog hoop!

 

Eppo