11. feb, 2013

Klikoworld!

 

Een van de grootste ergernissen van ons Nederlanders is Zwerfafval, dit is vuilnis wat op plaatsen wordt neergegooid, die daar niet voor bestemd zijn, het zorgt voor enorme verloedering van woonwijken en voor veel kosten als het moet worden opgeruimd.

Soms vraag ik mij wel eens af waar het vandaan komt? Als ik aan mijn mede burgers vraag of zij wel eens wat op straat gooien doen zij dit natuurlijk nooit.

 

En toch? Het moet ergens vandaan komen?

 

Vermoedelijk worden we diep in de nacht bezocht door Aliens met ruimteschepen vol met allerlei troep, die zij vervolgens gewoon overal neergooien.

De bedoeling is natuurlijk dat wij als burgers onderling onenigheid hierover krijgen, en dat onze samenleving wordt ontwricht.

Briljant, dat niemand hier eerder achter is gekomen?

Alle gekheid op een stokje, “tenminste ik hoop dat bovenstaande niet waar is”, Zwerfvuil komt gewoon bij onszelf vandaan.

 

‘Eppo let op je woorden’, hoor ik in gedachten iedereen zeggen, ‘wij doen dat toch niet’!

Natuurlijk niet dat is ook zo, maar iedereen is op de een of andere manier toch verbonden met dit afval. Iedereen heeft wel eens de vuilnisbak s’nachts aan de straat gezet, waardoor dieren de kans kregen om in de vuilnisbak te komen, en een ravage aan te richten, iedereen heeft wel eens een probleem gehad met jongelui die het nodig vonden om de vuilnisbak om te gooien, waarna de wind voor verspreiding door de hele buurt zorgde. Ook heeft iedereen wel iemand in de familie ver of dichtbij die er een gewoonte van maakt om vuilnis overal neer te gooien.

In dat licht gezien zijn we allemaal verantwoordelijk voor zwerfvuil, je kunt wel zeggen ik heb het niet gedaan, maar daar los je het probleem niet mee op.

 

Hoe vaak heeft u een blikje van iemand anders van de straat opgeruimd, en in de vuinisbak gegooid?

Het is uiteindelijk allemaal een kwestie van mentaliteit.

 

Wat mij opvalt in Europa dat er landen zijn waar haast niets op straat ligt, en dat er landen zijn waar veel op straat ligt.

Kennelijk doen de vieze landen iets helemaal verkeerd, en de schone landen iets veel beter. Waarschijnlijk speelt cultuur een grote rol in dit geheel.

In schone landen is het gemiddelde IQ veel hoger als in de vuile landen, de schone landen kunnen door een veel slimmere bevolking, veel beter overzien waar het naar toe gaat als je alles op straat gooit. Waarschijnlijk trap ik met de vorige zin mensen op hun tenen, maar die daag ik uit om actief te worden, en mee te denken over een mentaliteitsverandering, waardoor Nederland schoon wordt, en niet meer toebehoort aan Klikoworld! Natuurlijk hebben de schone landen geen slimmere bevolking alleen gebruiken zij hun hersens beter, en zie….. het schone resultaat.

 

In Nederland is het strafbaar om vuil neer te smijten, maar owee als een scholier een fikse boete krijgt, dan valt heel Nederland over de verbalisant heen, rollebollend over zoveel onrecht en waarom de boete zo hoog, en noem het maar op, we zijn gewoon een volk van jankers in dat opzicht.

Vraag het maar eens aan de gemeente wat het kost om alles op te ruimen, vraag de dierenambulance maar eens hoevaak zij eenden vinden gestikt in een plastic zak, waar nog een restje brood in zat, of een vogel met openingsring van een blikje om zijn nek.

Iemand die vuil op straat gooit moet een zware boete krijgen, en vooral geen steun van zijn naasten, maak ze tot paria’s en verplicht ze om met een T shirt waarop staat “ik ben een viespeuk”, rond te lopen op een druk evenement.

 

Zoals we nu bezig zijn lijkt nergens op, watjes dat zijn we!

 

Misschien komen we tot inkeer als we ploeterend door lagen vuil, ons moeten verplaatsen? Ik hoop echt dat we voor die tijd het licht zien!

 

Eppo