12. feb, 2013

Jealous!

 

Afgelopen week was er in het nieuws een nieuwe kreet te lezen “Jaloeziebelasting”.

Dat onze overheid creatief is in het bedenken van nieuwe belastingvormen, was mij bekend, echter deze kreet getuigt van een briljante kijk op de zaken.

Jaloezie belasting, met deze slogan wordt bedoelt dat ouderen die op de een of andere manier toch een vermogen, “vaak in de vorm van een eigen huis hebben vergaard”,

extra gepakt moeten gaan worden door onze regering.

 

Kennelijk wordt er nog niet hard genoeg geknepen in onze ouderen, en wil men ze nu door de wringer halen. Natuurlijk pakken wat je pakken kan, is het gedachtengoed van ons huidige kabinet. Zand in de ogen van je kiezers die moeten vooral denken dat ze het beste hebben gedaan voor Nederland. “De sukkels” geloven ook nog dat wij integer zijn denken ‘de heren in Den Haag’.

 

Au dat doet zeer, als iemand je inwrijft dat je met je zogenaamde defensieve stemgedrag, het toch helemaal verkeerd gedaan hebt. Je denkt ik stem de een, om de ander buiten te sluiten, en vervolgens heeft het niets geholpen. Waarom denken mensen nog steeds dat stemmen kiezen is? De overheid heeft haar eigen agenda blijkt keer op keer! Dit krijg je ervan als mensen hun eigen gevoel niet volgen, en alleen hun door hebberigheid geleidde verstand achterna lopen.

 

We dwalen af, jaloeziebelasting wat een ongekende mogelijkheden brengt dit met zich mee om hardwerkende mensen uit te knijpen! En hun laatste welvaart af te nemen!

Mensen die hun hele leven hard hebben gewerkt en altijd netjes hun hypotheek hebben betaald, straffen voor hun spaarzaamheid. Onmenselijker kan zelfs de grootste dictator het niet bedenken. Het detail zit hem in de gevoelsfactor, stel je bent politicus, en je ziet al die mensen met afbetaalde eigen huizen. Dan denk je aan je eigen ouders die dit niet hebben, je denkt ik ben de baas, dus mijn ouders niet, dan zij ook niet!

 

Dat is natuurlijk heel zwart wit gesteld, maar er zit wel een achterliggende gedachte in.

Mensen zijn op de een of andere manier altijd jaloers op elkaar, de een heeft er meer last van als de ander. Maar het is een probleem voortkomend uit moedertje natuur waar altijd het recht van de sterkste geldt.

Jaloerse mensen maken zich wel altijd op de een of andere manier belachelijk met hun gedrag, dat geldt zeker ook voor de politici, die over rijke ouderen praten alsof het citroenen zijn, die reeds van sap ontdaan, nog een keer door de pers moeten.

Het jammerlijke is altijd dat pas achteraf blijkt dat het meer heeft gekost als het heeft opgeleverd. Stel je perst de z.g.n. “rijke ouderen” af, wat voor een negatieve invloed heeft dit op onze economie?

 

Deze ouderen zijn degenen die op dit moment nog geld uitgeven.

Onze economie draait niet op de jongeren, zij worden kort gehouden door de jeugd beloning en geen uitzicht op vaste banen e.d.

Nee de tent draait op dit moment op mensen die nog wat te besteden hebben.

Als dit wegvalt is er niets meer, dan gaan er nog meer bedrijven over de kop en komen er nog meer werklozen bij.

 

Ja politiek Den Haag bezint eer gij begint, misschien toch maar weer eens opnieuw wat bijlessen in economie gaan volgen?

 

Eppo