18. feb, 2013

Great Balls of Fire

 

Afgelopen week werden de mensen in Rusland onaangenaam verrast door een neerstortende meteoriet. Een enorme vuurbal stortte neer in de buurt van een school, en alle ramen van naburige panden sprongen uit hun sponningen.

Ongeveer 1200 mensen raakten lichtgewond en de schade wordt geraamd op 1 miljard, Roebel wel te verstaan.

Natuurlijk een ramp voor degene die dit is overkomen, echter we moeten er bij stilstaan dat zo’n vuursteen overal ter wereld kan neerstorten, en wij er helemaal niets tegen kunnen doen.

Wat een gek gevoel eigenlijk dat we iets niet onder controle hebben, iets waar we niets tegen kunnen doen. Ook wel een goed gevoel vind ik, gewoon het feit dat wij mensen niet alles kunnen controleren.

 

In Science Fiction films zie je meestal dat meteorieten die de aarde bedreigen, worden bestookt door eenmans ruimtevliegtuigjes, met lasers die een geluid maken zoals tsjoew tsjieuw of zoiets. Zover zijn wij nog niet en dan is het nog maar de vraag of dit echt helpt.

We moeten het tot die tijd gewoon ondergaan het is niet anders. Troost je, de meeste vuurballen komen in zee of in woestijnen terecht, dus de kans op schade is minimaal.

Of zou het misschien toch zo zijn dat een of andere hogere macht ons bestookt?

Gewoon als straf voor iets. Of misschien zitten de gelovigen wel stiekum te bidden,

om alle ongelovigen met stukken gloeiend steen te laten bestoken?

 

Ik kan mij ook voorstellen dat Aliens meteorieten op ons afschieten als een soort van pre- bombardement, om ons murw te krijgen voor ze een invasie gaan doen?

Waarschijn niets van dit alles, het gaat de gelovigen nooit lukken om onze Lieve Heer voor hun karretje te spannen, en Aliens……! waarom zouden ze?

 

Naar alle waarschijnlijkheid zal het binnenkort nog wel een keer gebeuren, en merken we als mensen er niet veel van, net als eerdere neerstortingen die in zee of in onbewoond gebied plaatsvonden.

Er zijn geleerden die zeggen dat er gigantische meteorieten zijn, die in botsing kunnen komen met de aarde, enorme kilometers steen die de aarde in een klap wegvagen.

Ze gaan soms rakelings op slechts 20.000 km afstand langs de aarde.

Brrr ik moet er niet aan denken dat de aarde in een klap wordt weggevaagd, hoewel… dan ben ik gelijk van mijn hypotheek schuld af………!

Voorlopig is het nog niet zover en in menselijke maatstaven bekeken is de kans heel erg klein dat een ramp van deze omvang werkelijk plaatsvindt.

En…… ach 1 klap, en weg zijn we, waar maken we ons druk om?

Dat doen alleen mensen die zo druk zijn, met het dwars zitten van andere mensen, dat ze het die mensen zelfs niet gunnen om in 1 keer van deze dwarspisserij af te zijn!

 

Gelukkig hebben dit soort mensen geen totale controle over de elementen, dat zou pas echt een ramp zijn!

 

 Eppo