19. feb, 2013

OV Shit Parade!

Onze overheid heeft enige tijd geleden alweer besloten om voortaan het reizen met het openbaar vervoer, door middel van het z.g.n. saldo reizen te laten plaatsvinden.

Fantastisch idee gewoon een stukje plastic met een chipje, waarmee je kunt in en uit checken, voordat je een openbaar vervoermiddel instapt.

Geen papieren kaartjes meer, geen gedoe meer voor loketten en automaten, gewoon simpel effe in en uit checken, en klaar is Kees.

Enorm kosten besparend, en ook nog gemakkelijk ook.

Helaas is niets wat het lijkt, het stukje plastic lijkt nog vol met allerlei kinderziekten te zitten, wat bij de gebruikers voor een enorm ongemak zorgt.

Verkeerde computersystemen zorgen voor foute afschrijvingen, en het in en uitchecken lukt vaakt niet.

 

Kosten besparend, in ieder geval niet voor de gebruikers. De struikrovers van het openbaar vervoer, hadden gelijk door dat ze hardwerkende burgers, weer extra geld uit de zak konden kloppen. Neem nou de NS, deze organisatie van georganiseerde kleptomanen, weten uitermate goed hoe ze dit nieuwe stukje plastic kunnen gebruiken, voor verkapte tariefsverhogingen, en minder opvallende berovingen van eerzame burgers.

Het begint al met de aanschaf van de kaart, ja aanschaf! U dacht toch niet dat u uit service overwegingen het kaartje gratis krijgt?

Nee het kost geld zo’n € 7,50, daarna moet je in ieder geval € 20,00 borg storten op de kaart. Kassa al bijna dertig euro’s achter de wagen, zo in roverstas van de NS.

Als ik een kaartje koop om ongeveer 18 km te reizen kost een enkele reis mij ongeveer

€ 3,50 per enkele reis op een papieren kaartje. Maar als ik van al dat nieuwe gemak wil profiteren mag ik eerst effe € 27,50 storten, waarschijnlijk om de bonus van de NS top te betalen. Maar ja om met de minister te spreken, goede top mensen kosten geld!

Ja kosten doen ze altijd, een top manager brengt zelden op wat hij kost!

Maar dat is een geheel andere discussie.

 

Maar goed als je dan overgehaald bent om toch een OV Chipkaart aan te schaffen.

Nou dan heb je echt wel wat.

Een zorgvuldig afgewerkt stukje kunststof met een microchip, waarmee je onbezorgd kunt reizen. Als je op papier reist stopt je ellende zodra je de trein uitstapt, maar bij de Chipkaart begint het dan pas. Als je naar je totaal overzicht kijkt, zie je dat je sowieso meer betaald als een kaartjes reiziger, en als het echt tegen zit is er ook nog een verkeerde rit geboekt, en teveel afgeschreven.

Gelukkig heeft de OV Chip organisatie, deskundig en gemotiveerd personeel denk je dan, terwijl je de telefoon pakt.

Jammer maar helaas, je krijgt iemand aan de lijn die je vanaf een belscript te woord staat, van dat ongemotiveerde “ik heb een baantje personeel” wat geen enkele interesse heeft in jou probleem. Waarschijnlijk van die leeghoofden met een headset, waaruit klinkt adem in adem uit. Van die figuren die de hele dag met een telefoon zitten te spelen tijdens werktijd. Hulp kun je dus wel vergeten!

 

Leve de vooruitgang die OV Chipkaart heet, laten we hopen dat we nog veel meer van dit technisch gemak tot onze beschikking krijgen.

 

Het wachten is nu op de Oxygene Chipkaart, hiermee kun je met voldoende saldo ademen, zo niet stik je er maar in!

 

Eppo

 

Opmerkingen

19.02.2013 21:58

Mans Mesken

Valt allemaal mee als je er daadwerkelijk gebruik van maakt, want dan vallen de nadelen weg tegen de voordelen, tenminste dat is mijn ervaring

20.02.2013 20:31

Eppo

Ach je kent mij problemen uitvergroten dat kan ik wel!