26. feb, 2013

Vicugna Pacos!

Er is iets vreselijks aan de hand, het jachtseizoen is nu al begonnen!

De jacht op de Alpaca is begonnen, een Alpaca is een kleine soort Lama, een schattig diertje dat vaak onze kinderboerderijen bevolkt.

Helaas is de jacht op het arme dier geopend, uit een Overijselse kinderboerderij zijn er zes verdwenen. En niemand weet waar ze naartoe zijn gebracht.

Je hart breekt toch als ik aan die arme kindertjes denk, die staan te huilen voor de afrastering van de kinderboerderij.

Het is in, en in triest, kleine wollige Alpacaatjes gestolen om hun wol.

De wol schijnt enorm kostbaar te zijn, ik vermoed dan ook dat de dieven gezocht moeten worden onder de leden van breiclubs.

 

Mensen die lid zijn van breiclubs hebben grote hoeveelheden wol nodig, dit komt omdat ze verslaafd zijn, ze zijn verslaafd aan de breipen.

Deze mensen hebben een dwangmatige behoefte om, met onder iedere arm een breipen, de hele godganse dag, een draadje wol om de punten van deze pennen te draaien, en daarbij bewegen ze de ene punt over de andere, zo lijkt het tenminste!

In het echt is dit iets ingewikkelder maar daar gaat het niet om, deze wol junks zijn op een gegeven moment niet meer tevreden met gewone schapen wol. Nee als je erbij wilt horen, moet je op een gegeven moment ook duurdere shit scoren, bijvoorbeeld de wol van een Alpaca.

Heerlijke zachte wol zo zacht dat je er heerlijke warme shawls van kan breien.

Maar ik dwaal af, de politie kan het beste met een een zogeheten Swat Team, de breiclubs onverwachts binnen vallen, dit om te voorkomen dat de breiers er op hun scootmobielen vandoor gaan.

 

Voordat ze de breiclubs binnen gaan, werpen ze eerst een traangas granaat naar binnen, gevolgd door een rookgranaat, dat laatste is nodig om te voorkomen dat de junks gewapend met hun naalden, hun breinaalden wel te verstaan, in de tegenaanval gaan.

Voor je het weet wordt je neergestoken door een dolgedraaide breifan die vol overgave al stekend van je lijf een vergiet probeert te maken.

Daarom hebben Swat Teams schilden, deze zijn bedoelt om dit af te kunnen weren.

Waarschijnlijk vind je de dieren dan terug bij de leden thuis in de schuur, het is zeer onaangenaam wat je daar zult aantreffen, kaalgeschoren tot op de huid.

Tot op het laatste haartje kaalgeschoren poedelnaakte Alpacaatjes, die rillend staan te wachten op hun bevrijding.

Omwikkeld met aluminium dekens worden ze eerst naar een dierenarts gebracht voor onderzoek, gelukkig groeit de wol snel weer aan.

 

Tja het is te hopen dat de arme diertjes snel worden gevonden en terug naar de kinderboerderij worden gebracht. En dat de dieven snel gepakt worden.

De breiclubs, ik vind ze verdacht op voorhand al, je hoort nooit iets van deze clubs maar ze zijn toch altijd op de achtergrond aanwezig, mmmmm verdacht hoor!

 

Breiclubs? So Swat?

 

Eppo