27. feb, 2013

Verboden te voeren!

Een kok uit het mooie Breda moet er onmiddellijk mee stoppen!

Waarmee dan? Met het voederen van de dak en thuislozen.

De gemeente Breda heeft de kok verboden om nog langer te koken voor zijn armlastige mede mensen, de ambtenaar zei letterlijk, “vanaf heden is het u verboden om de dak en thuislozen te voederen”.

De reden is dat er teveel overlast onstaat tijdens het voeren, echter het uitdelen van het eten vind plaats in een industrie gebied, hoezo last?

Maar de ambtenaar heeft in zijn wetboek staan dat het niet mag, en zijn computer said no, dus het kan echt niet meer.

Daklozen zijn anno 2013 echt niet meer van deze tijd.

Dat weet de gemeente ook en  daarom zij willen dat ze er niet meer zijn, waar het vroeger modern was voor een gemeente om wat van die daklozen door het centrum de afvalbakken te laten afschuimen. Is het nu not done.

 

Is het daklozen probleem daarmee opgelost? Nee natuurlijk niet maar door er niet meer over te praten zie je ze niet meer. Gemeentelijke logica onmiskenbaar!

De gemeente denkt als je ze maar niet meer voert, verdwijnen ze vanzelf.

Net zoals bij de stads duiven, niet meer voeren dan gaan ze vanzelf weg.

De gemeente Breda heeft geen boodschap aan liefdadigheid, jammer hoor want de kok uit Breda deed er zoveel goeds mee.

De gemeente Breda stelt dat het uitdelen van voedsel alleen mag, als de daklozen er een tegenprestatie voor leveren?

Tegenprestatie? Ga maar eens met het huidige koude weer buiten een nachtje onder een brug slapen, dat lijkt mij prestatie genoeg, probeer het maar eens!

 

Maar de gemeente Breda is niet te vermurwen en op last van een boete moet de liefdadigheids kok stoppen met zijn goede werk.

Later kwam de aap uit de mouw, er is een daklozen centrum waar de thuislozen tegen een kleine vergoeding eten kunnen kopen. Aha dat is het, deze voedselvoorziening brengt geld in het laatje! Het gaat de gemeente dus om de concurrentie, tja en tegen gratis eten kun je natuurlijk niet op. De gemeente Breda wil de laatste centjes uit de zakken van de arme stumperds kloppen.

Dit zal toch niet echt zo zijn? Ik kan mij niet voorstellen dat een gemeente rijk wil worden over de rug van zijn daklozen legioen. Veel zal het niet opbrengen vrees ik!

 

Misschien wordt het tijd voor de ambtenaren om eens na te denken over de regels in plaats van ze stomweg alleen toe te passen.

 

Tenslotte zegt een oud spreekwoord, hij die als ambtenaar door het leven gaat, komt steeds te vroeg en toch te laat.

 

Eppo