1. mrt, 2013

Familiefeest!

Kent u dat gevoel, als je aan de vooravond van een dagje pretpark staat?

Het gevoel van waarom, en wat is er leuk aan?

Een dagje naar een pretpark is pure vorm van masochisme als je het mij vraagt!

Het begint al vroeg in de morgen, als de wekker op je vrije dag om half zeven afgaat.

Je draait je het liefst nog een keertje om want je bent moe erg moe.

Je weet wat je te wachten staat.

Daarna ga je de kids wakker maken, dat is al een sport op zich ze luisteren nooit naar je op dit soort dagen, ze zijn al helemaal opgedraait, bij de gedachte aan die grote kermis waar ze de hele dag mogen draaien zo veel ze maar willen.

Maar goed even een snel ontbijt en dan weg.

 

Het is vaak mooi weer op pretpark dagen, tenminste als je in de school vakantie gaat.

Daarmee komt het onheil je al tegemoet, want met mooi weer heeft ongeveer half Nederland het idee opgevat, om naar hetzelfde park te gaan.

Dit merk je ongeveer 10 km voor het uitgekozen park, je raad het al file tot aan de parkeerplaats aan toe. Als je daar aankomt is alles voller dan vol, en wordt je naar een soort van noodparkeerplaats gedirigeert, dit is meestal een weiland waar de koeien net uitgejaagd zijn. Je stapt uit de auto direct in zo’n lekkere bruine grammofoonplaat waar je voet in wegzakt, net tot over het randje van je schoen, waardoor je het mestoverschot door je sok heen voelt sijpelen. Al mopperend over zoveel onrecht, loop je stampend om de stront van je schoenen af te krijgen, naar de kassa. Ha gelukkig de eerste rij van die dag, het duurt ongeveer een half uur voordat je binnen bent, en je neemt je voor om de kaartjes voortaan via het internet te bestellen, hetgeen je de volgende dag alweer vergeten bent. Als je binnen bent heb je trek in koffie, je loopt door naar het eerste terras wat je ziet en gaat zitten. Het is natuurlijk een zelfbedienings restaurant, in pretparken wordt je niet bedient en moet je alles zelf pakken.

 

Als je dan met de koffie en een lekkere koek op het terras zit, kom je erachter dat het park vergeven is van de wespen, de ellendige geel bruin gestreepte beestjes zijn echt overal, het irritante gezoem gonst om je hoofd, snel de koffie op en wegwezen dan maar.

Daarmee kom je bij de volgende irritatie de wachtrij. In pretparken is een wachttijd van 3 kwartier of nog langer heel normaal, je staat als vee tussen de rekken, en je wordt alsof je een of andere achterlijke idioot bent, door een labyrinth van hekken geloodst, heen en weer zo passen er nog meer, heeft de bedenker van dit systeem vast gedacht!

Meestal heb ik het ongeluk dat er een paar van die oncontroleerbare opgedraaide 3 letter koters vlak achter mij heb, die steeds proberen voor te dringen. Ze schreeuwen de hele tijd en klimmen op het hek, en weer eraf, en weer erop, en weer eraf, doodziek wordt je ervan. Het liefst zou je ze een slag voor hun harses geven, maar dat doe je niet omdat je dan door iemand van het park uit de rij wordt gehaald, en je weer achteraan mag sluiten.

Als je een wachtrij kan uitzitten kun je daarna de hele wereld aan!

 

Ja een heerlijk dagje pretpark, eind van de dag nog even een belachelijk duur hapje eten in een slecht, jawel een zelfbedieningsrestaurant met chagrijnig personeel.

En zo is een mooi dagje uit compleet.

Niet veel later verlaat je het park, meestal 300 euro armer en een desillusie rijker.

Je neemt je voor om dit nooit meer te doen, en voortaan buiten het seizoen te gaan, maar daar komt meestal niets van terecht.

 

Pretparken ze zouden verboden moeten worden!

 

Eppo

 

Opmerkingen

15.03.2013 22:14

Christel

:)

02.03.2013 07:23

Anita Prijn

Helemaal mee eens beter kun je het niet voor woorden...