4. mrt, 2013

Knippen en Plakken

In het nieuws zag ik een triest bericht, er zijn al 10 vrouwen doodgegaan door het gebruik van de Diane 35 anticonceptie pil.

De bijwerkingen van langdurig pilgebruik beginnen zich nu te openbaren.

Best triest als je als vrouw je lichaam, door allerlei hormonen toe te dienen, moet vrijwaren van ongewenste zwangerschappen.

Het doel heiligt toch niet alle middelen?

Als je als man jarenlang dezelfde partner hebt, hoeft zij toch geen hormonen te slikken voor jou pleziertje?

Ik weet dat een relatie niet de enige reden is voor pilgebruik maar, ik heb nu eenmaal alleen iets te melden over de situatie als man met een vaste relatie.

 

Wat kun je doen als man met een vaste relatie, stel je gezin is compleet en je wilt geen kinderen meer?

Dan is er in mijn optiek nog maar 1 mogelijkheid. De sterilisatie, hetgeen betekend een kleine operatie, waarbij de leidingen waar de zaadcelletjes doorheen stromen, worden doorgeknipt onder het genot van een plaatselijke verdoving.

Ikzelf heb dit ongeveer 16 jaar geleden laten doen.

Op de dag dat ik mij moest melden bij het ziekenhuis voor de ingreep, zat ik in de wachtkamer te wachten op mijn beurt. Enige tijd later kwam er een man aan met wat bloedspetters op zijn schort die mijn naam afriep. Het klamme zweet brak mij uit.

En toen ik achter deze slager aanliep, waarvan ik op dat moment dacht dat dit de dokter was, dacht ik dat mijn laatste uurtje geslagen had. Niets was minder waar, de slager was geen dokter, maar een verpleger die mij overdroeg aan 2 dames, die wel arts bleken te zijn, tenminste 1 en de ander was in opleiding. Ik dacht toen bij mijzelf, `o jee dat heb ik weer’, 2 vrouwen.

 

Maar goed ik moest in een groene operatie jurk gehuld op een tafel gaan liggen, waarbij mijn benen op van die steunen lagen te rusten. Op hetzelfde moment zag ik een injectie spuit met een naald zo groot, dat de koude rillingen door mijn lijf heen kropen. Waarschijnlijk was de spuit in het echt kleiner als in mijn verbeelding, maar voordat ik help kon roepen, joeg de arts de naald dwars door mijn scrotum, het gekke was dat dit eigenlijk helemaal geen pijn deed. Daarna kwam de scalpel, en toen was de zaak door een lachende arts en een giegelende co-assistente binnen 10 minuten gepiept.

Waarom ze moesten lachen weet ik niet, en het gekke is, dat wil ik ook helemaal niet weten.

 

Na de operatie kreeg ik de waarschuwing doe voorzichtig aan de eerste week, maar een bikkel als ik toen was, ging natuurlijk een dag later weer aan het werk, dat had ik echt nooit moeten doen!

Aan de andere kant, kan ik er nu over meepraten hoe het voelt als je zaakje op kniehoogte hangt. Tja naar mensen luisteren was toen ook al niet mijn sterkste kant.

Gelukkig is alles nog goed gekomen en de operatie is goed gelukt!

 

Daarom mannen van Nederland laat uw vrouw geen hormoon junk worden en staakt

uw vruchtbaarheid.

 

Natuurlijk laten alleen echte mannen deze ingreep doen, dit is niet voor watjes!

 

Eppo

 

Opmerkingen

04.03.2013 19:40

Piet Boer

Eppo ik had een klas met leerlingverpleegsters om mij heen, dan voel je je echt heel klein. Leukr blog groetjes

05.03.2013 21:00

Eppo

Haha inderdaad in een keer maatje pink!