6. mrt, 2013

One People One Nation!

Volgens onze minister van Binnenlandse zaken, moeten de provincies Flevoland, Utrecht en Noord Holland, samen één grote superprovincie worden.

Natuurlijk het zoveelste idee om te proberen om kosten te besparen, of dat gaat lukken is nog maar te bezien. Daar waar weldenkende mensen allang weten dat grootschaligheid zelden leid tot kostenbesparing, maar eerder tot toename van bureaucratie en daarmee groeiende kosten. Denkt de overheid precies contra.

Maar goed misschien is het wel goed zo, als we op deze manier uiteindelijk heel Nederland kunnen omvormen tot een grote provincie, zal het een stuk gemakkelijker zijn om het land te besturen, weg met die wirwar van allerlei suboverheidjes die elkaar bevechten om eenzelfde wirwar aan subsidies.

 

Het gezeur dat de zogenaamde indentiteiten van de verschillende bewoners uit de huidige provincies, niet goed samen kunnen gaan is natuurlijk gewoon bullshit.

We zijn allemaal Nederlanders, een natie een volk.

Met deze eenheid in het vooruitzicht gaan we nog een stapje verder, de aansluiting met buurland Duitsland zal een makkie zijn.

Omdat wij met al de verschillende nationaliteiten die ons land rijk is, het toch nooit met elkaar eens worden, is een aansluiting bij een groot stabiel land een goede zaak.

Zijn we eindelijk van het gekissebis in Den Haag af, daar werden ze het in ieder geval nooit met elkaar eens.

Lekker Schnitzel, Sauerkraut en braadworst, als ook uitstekende bieren en wijnen zullen voortaan op onze menukaarten prijken.

 

Heerlijk lagere btw en accijnzen op onze dagelijkse behoeften maken ons geluk compleet.

Lagere prijzen voor overnachtingen in pensions of hotels, maken dat een weekendje weg in eigen land niet meer duur hoeft te zijn.

Maar helaas als ik weer terugkeer in het nu, blijkt dat we nog steeds zelfstandig zijn. Wanhopig vechtend, om maar iets voor elkaar te krijgen, in dit land, waar we allemaal blij van kunnen worden!

Dat zal door de grote verschillen onderling helaas nooit gebeuren vrees ik.

 

Ik lees mijn geschreven stuk nog eens door, heb ik nu toch een lans gebroken voor aansluiting met Duitsland?

 

Het moet toch niet veel gekker worden!

 

Eppo