8. mrt, 2013

Nooit meer van die dagen!

Het is vandaag zover het is Internationale Vrouwendag.

Hoe bedoel je? Hoor ik u denken? Wat houdt dit dan in?

Een vrouwendag is bedoelt om vrouwen in het zonnetje te zetten, en speciaal extra lief te zijn voor je echtgenote.

In Rusland wordt deze dag uitbundig gevierd, misschien wel omdat de Russische mannen de rest van het jaar weer ………… daar laat ik mij maar niet over uit!

Het eigenlijk best treurig om dit soort dagen nodig te hebben, waarom zijn mensen niet altijd lief voorelkaar?

De reden waarom mensen niet altijd lief zijn voor elkaar is de volgende, mensen hebben in hun hersenen hele kleine kaboutertjes zitten. Dit zijn de z.g.n. pestdwergjes.

De een heeft er meer als de ander, de een zijn dwergjes zijn vervelender, als die van de ander. Kortom het is akelig maar ze zijn er.

 

De akelige kleine kereltjes lopen heel snel tussen de hersenstammen op en neer, en zorgen dat je geirriteerd raakt en andere mensen gaat afsnauwen.

Dit is heel vervelend maar het is niet anders. De kwelgeesten wachten hun moment af.

Stel je ziet iets aankomen, b.v. een vervelende gebeurtenis. Je denkt nog ach laat maar, maar dan! Het Pestdwergje denkt, wat nou laat maar! En begint je te prikkelen.

Hij gaat hier net zo lang mee door tot je in woede uitbarst, je schreeuwt en tiert, en slaat zonodig de boel kort en klein, en dat allemaal door zo’n Pestdwerg.

En omdat ze altijd met meer zijn maken ze je vaak helemaal gek, de hormonen gieren door je lijf, de Cortisol (streshormoon) giert door je aderen.

En je wilt iedereen die je ziet te lijf gaan.

Dit is wat Pestdwergjes met je doen.

 

En….. is er dan ook wat aan te doen?

Jazeker, er zijn chirurgen die zich hebben gespecialiseerd, in het verwijderen van deze hersenhelften terroriserende parasieten.

Het is een ingrijpende operatie, het schedeldak moet worden gelicht, dit moet heel erg voorzichtig gebeuren. Als je de schedel ineens te ver opengooid zouden de razendsnelle kereltjes er vandoor kunnen gaan. Als dat gebeurt ben je verder van huis, want eenmaal blootgesteld aan de frisse lucht, kunnen deze dwergjes uitgroeien tot kerels van formaat.

En voor je het weet heb je er weer een vervelende collega bij, of erger zitten ze in de regering de boel weg te bezuinigen.

Dus voorzichtigheid is geboden.

 

De chirurg zal een kleine schedellichting doen, en met een precisie instrument de trekoscoop, waaraan een grijparm en een cameraatje zit, worden de hersenhelften doorzocht.

Als de chirurg een Pestdwerg lokaliseert, grijpt hij hem met de grijparm vast, en haalt hij hem razendsnel naar buiten, om hem vervolgens in een bak ijskoude vloeibare stikstof om het leven te brengen. Zo doet hij dit een aantal keren, net zo lang tot hij er geen een meer ziet.

Je zal nooit dwergvrij kunnen worden want het zijn meesters in het verstoppen.

Maar mensen met korte lontjes worden wel veel aangenamere medeburgers door deze ingreep. Die helaas niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

 

Pestdwergjes alleen als ze ijs en ijskoud zijn!

Vrouwendagen, mannendagen die hebben we niet meer nodig!

 

Eppo