11. mrt, 2013

I have a dream!

Laatst had ik een super droom, hij was leuk en spannend vanaf het begin tot het einde.

De droom ging over iets wat al jaren zou willen doen! Survivallen met de stoere binken van National Geographic. Ik wil heel graag eens mee met deze bikkels, die onder alle omstandigheden zichzelf overeind weten te houden.

Het lijkt mij super stoer om eens te worden gedropt, en dan zonder hulpmiddelen te moeten overleven. Inmiddels heb ik al zoveel van dit soort programma’s gezien, dat ik een echte expert ben geworden op het gebied van survival.

Het vangen van ratten met geimproviseerde vallen, en het zoeken naar water in de woestijn. Ik draai er mijn hand niet meer voor om. Feilloos weet ik gevaarlijke wilde dieren van mij af te houden, en kan ik een hut bouwen van takken en bladeren.

Ik overleef het wel als ik na een vliegtuig crash, in de jungle op mijzelf aangewezen ben.

 

Maar goed mijn droom, ik was met een stel doorgewinterde survivallers gedropt in het midden van Afrika. We moesten dwars door een moeras met gevaarlijke Nijlpaarden heen. Krokodillen lagen op de loer kortom een zeer gevaarlijk gebied.

Muskieten staken door onze kleren heen, en messcherpe waterplanten sneden onze voeten en benen tot bloedens toe open.

Zo trokken we door het moeras tot het bijna donker was geworden, we kwamen aan op een droog stuk land en begonnen een vuur aan te leggen, daarna maakten we slaapplaatsen in een boom, om niet overvallen te kunnen worden door de Nijlpaarden.

Zo brachten we de nacht door.

De volgende dag gingen we al vroeg op pad en al snel kwamen we aan op droger land.

 

Hier moesten we goed uitkijken voor Leeuwen en andere rovers, die het op ons voorzien zouden kunnen hebben. We vonden een schildpad die we roosterden in zijn schild en daarna opaten.

Omdat we inmiddels flink honger hadden gekregen smaakte het alsof het een feestmaal was.

Daarna gingen we weer verder de zon brande genadeloos op ons in, we zwoegden verder over de savanne, even later kwamen we aan bij een plek waar wat bomen stonden.

Gelukkig was hier wat water te vinden en het was er aangenaam koel.

We besloten om hier de nacht door te brengen. Maar opeens midden in de nacht werd ik wakker, ik deed mijn ogen open en zag een hele grote olifant staan, die zijn slurf naar mij uitstak.

 

Hij drukte opeens heel hard op mijn buik en het voelde alsof hij alle lucht uit mijn longen perste, ik voelde de druk steeds harder en harder en opeens………..maakte mijn vrouw mij wakker en riep “stop stop je schijt het hele bed nog onder”!

 

Eppo