13. mrt, 2013

Kauwen, kauwen en nog eens kauwen!

Gelukkig er is weer iets nieuws op de drugsmarkt, we hadden natuurlijk nog niet genoeg van die ellende, dus is er weer iets nieuw bijgekomen.

Onze Somalische Medelanders kauwden er al op in hun thuisland, waarop? Op Qat oftewel chewing Khat of Mira. De licht bedwelmende eigenschappen van dit plantje hebben ervoor gezorgd, dat het is toegevoegd aan de lange lijst met drugs die ons landje rijk is. De georganiseerde misdaad heeft zich er ook op gestort, en door het verbod van overheidswege is de handel goed, en zijn de dikke winsten gegarandeerd.

En dat allemaal door een onschuldig plantje, waar een bepaalde bevolkingsgroep graag op kauwt. Hoe erg is het nu eigenlijk?

 

Nou onschuldig is het plantje niet, veelvuldig gebruik leid tot hoge bloedruk, slapeloosheid, lagere potentie en geirriteerdheid.

De een na laatste slechte eigenschap, is eigenlijk niet zo heel erg, en geirriteerdheid is iets waar bepaalde bevolkingsgroepen toch al patent op hadden.

Lekker kauwen dus! Omdat wij in Nederland patent hebben op het verbieden, en vervolgens niet handhaven, van drugshandel en gebruik, hebben de Al Capones in ons land vrij spel.

Maar ik heb de oplossing bedacht, het is een oplossing voor 2 kwaden.

2 kwaden waar wij nu nog geen oplossingen voor hebben, maar niet getreurd de verlossing is nabij.

 

Zoals u weet verbouwen wij in sommige regio’s veel kool, als deze is geoogst dan staan de restanten op de akker weg te rotten, dit rotten veroorzaakt vaak een enorme stank, zo een stank die je doet denken aan een ziek varken met diarree, die zijn ontlasting lekker rondsproeit. Stel je voor we zitten hier in dit land met een heleboel mensen die graag op een blaadje kauwen.

Deze mensen kunnen mooi op onze koolresten kauwen, lekker gezond veel vitamine C bevattende koolbladeren. Kauwen, kauwen tot ze er bij neervallen, veel beter als die qat zooi. Geen stank meer, en het mooie is Kool kent geen bijwerkingen, ja hooguit een beetje winderigheid maar voor de rest is het totaal ongevaarlijk.

Het allermooiste is dat deze kauwende doelgroep iets nuttigs doet, in plaats van een beetje de opgefokte, impotente, met wazige blik voor zich uitstarende nutteloosheid uit te hangen.

 

Een win win situatie dus, maar goed hoe krijg je ze zover?

Dat is nou een kwestie van handhaven, als je ergens kauwend rondhangt, moet je worden geregistreerd als kauwer, en vervolgens kom je dan in aanmerking voor gratis Kool. Zo simpel is het nou, hoe moeilijk kan het leven zijn?

Natuurlijk moeten we de kauwers niet stigmatiseren, als ze er vanaf willen moeten we ze laten afkikken. Maar het kan niet zo zijn dat we blijven zitten met al die resten kool.

Kauwers moeten gewoon hun burgerplicht doen!

 

Gewoon kauwen die zooi!

 

Eppo